Οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν το 2016

Η φωτογραφική ανασκόπηση της χρονιάς μέσα από τη στήλη Photo of the Month

Share

Η στήλη Photo of the Month του περιοδικού Runner τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί τις στιγμές εκείνες που ξεχώρισαν και που κατάφεραν να κάνουν εντύπωση, τόσο με το θέμα που εικονίζουν όσο και με την φωτογραφική τους αισθητική.
Από τον παραπάνω κανόνα δεν εξαιρείται ούτε η χρονιά θα αφήσουμε πίσω σε λίγες ημέρες, τις σημαντικότερες στιγμές της οποίας μοιραζόμαστε μαζί σας.
Είσαστε έτοιμοι για ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο;

Φωτο: VICTAH, PHOTORUN.NET

Runner 88: Ο Αυτοκράτορας του Εμιράτου
Ο 24χρονος Τεσφάγιε Αμπέρα ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Standard Chartered Dubai Marathon που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. Ο υψηλόσωμος Αιθίοπας κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να γίνει πλουσιότερος κατά 200.000 δολάρια ενώ ανέβασε σημαντικά τις μετοχές του αφού συνέτριψε το προσωπικό του ρεκόρ κατά 5 και πλέον λεπτά. Μάλιστα, το 2:04:24 που σημείωσε αποτελεί την καλύτερη επίδοση της χρονιάς έως τώρα στον μαραθώνιο ενώ είναι για ένα μόλις δευτερόλεπτο πιο αργό από το ρεκόρ του συγκεκριμένου αγώνα.

Φωτο: Γιάννης Κόντος

Runner 89: Το «πέρασμα» στη δρομική ωριμότητα
Το τρέξιμο δεν έχει κανόνες. Το να παίρνεις τα βουνά ξοδεύοντας τα Σαββατοκύριακά σου τρέχοντας σε μονοπάτια, για κάποιους είναι τρόπος ζωής, έκφρασης και απόλαυσης μιας μοναδικής αίσθησης ελευθερίας και γι’ άλλους… το πέρασμα προς την τρέλα. Η κυρία της φωτογραφίας, η οποία δεν άφησε τη γυναικεία της φύση στο σπίτι, φαίνεται να είναι δρομικά αρκετά ώριμη και προφανώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία καθώς επέλεξε να λάβει μέρος στον τριήμερο αγώνα 100 χλμ. «El Cruce Columbia 2016» ή αλλιώς το «πέρασμα» της Λατινικής Αμερικής. Και αν κρίνει κανείς από την κατάσταση των αθλητικών της αξεσουάρ, μάλλον είναι λάτρης της περιπέτειας!

Φωτο: great-wall-marathon.com

Runner 90: Ο μαραθώνιος πρόκληση
Κάθε μαραθώνιος είναι ξεχωριστός και δοκιμάζει με τον δικό του τρόπο τις αντοχές και τις δυνάμεις όσων πήραν την απόφαση να τον τρέξουν. Ο Great Wall Marathon που γίνεται εδώ και 18 χρόνια έξω από το Πεκίνο, όμως, βρίσκεται σίγουρα ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους τους άλλους καθώς κινείται σε ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Γης, το Σινικό Τείχος, προκαλώντας με τα 5.164 σκαλοπάτια του και τις ανελέητες υψομετρικές διαφορές του γοητεύοντας, όμως, ταυτόχρονα με τα επιβλητικά τοπία του και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Η φωτογραφία το επιβεβαιώνει πανηγυρικά!

Φωτο: VICTAH, PHOTORUN.NET

Runner 91: Αγώνας μέχρι τέλους…
Όλο το πάθος κι η δίψα για διάκριση αποτυπωμένα στα πρόσωπα των δρομέων που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις μέχρι το τέλος. Στον τελικό των 5.000μ. του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Άμστερνταμ (σελίδες 60-64) είδαμε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τερματισμούς όλων των εποχών στο αγώνισμα με τους τρεις πρώτους δρομείς να σημειώνουν ακριβώς την ίδια επίδοση (13:40.85) και τον τέταρτο να βρίσκεται μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο πίσω.
Αν μάλιστα δεν υπήρχε η συμβολή της τεχνολογίας και η ανάλυση του «photo finish», τότε πολύ πιθανόν να μη γνωρίζαμε τον νικητή ο οποίος ήταν ο Ισπανομαροκινός Ilias Fifa με δεύτερο τον συμπατριώτη του Adel Mechaal και τρίτο τον Γερμανό Richard Ringer.

Φωτο: VICTAH, PHOTORUN.NET

Runner 92: Τα κορυφαία μετάλλια
Για πολλούς το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο αποτελεί «άτυπα» και το κορυφαίο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην πράξη βέβαια, δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός ανάμεσα στα αθλήματα ή τα αγωνίσματα. Παρακολουθώντας, όμως, με αγωνία λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των δρομέων στα 42.195μ. της διαδρομής – εδώ οι τρεις πρώτοι, Κιπτσκόγκε, Λιλέσα και Ραπ που έχουν αποσπαστεί από τους υπόλοιπους δρομείς – έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε!

Φωτο: VICTAH, PHOTORUN.NET

Runner 93: Μάχη γιγάντων στον BMW Berlin Marathon
Είναι ο μαραθώνιος στον οποίο έχουν σημειωθεί τα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ από κάθε άλλον. Αυτήν τη φορά μπορεί να μη μας «χάρισε» ακόμα ένα, επεφύλασσε, όμως, μία από τις πιο συναρπαστικές μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε δύο κορυφαίους δρομείς. Κενενίσα Μπεκέλε (Αιθιοπία) και Γουίλσον Κιπσάνγκ (Κένυα) ακολούθησαν φρενήρη περάσματα και πάλεψαν για τη νίκη μέχρι τέλους στους δρόμους του Βερολίνου. Ο Αιθίοπας αυτοκράτορας των αποστάσεων κατάφερε να ξεφύγει στα τελευταία χιλιόμετρα και να φτάσει στη νίκη με 2:03:03, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, αφήνοντας τον Κενυάτη μόλις 10 δευτερόλεπτα πιο πίσω!

Φωτο: Γιώργος Τσάφος

Runner 95: Προσωπική έμπνευση
Τα μεγάλα ονόματα του μαραθώνιου της χώρας μας, σίγουρα, αποτελούν έμπνευση για πολλούς ερασιτέχνες δρομείς. Από που αντλούν έμπνευση όμως οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι; Πώς καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν τις αναποδιές του αγώνα μένοντας πάντα στην κορυφή; Για τον Χριστόφορο Μερούση, και νικητή του 34ου Μαραθώνιου της Αθήνας, η απάντηση είναι απλή. Η σκέψη του δίχρονου γιου του που τον περίμενε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να γιορτάσουν για πρώτη φορά μαζί άλλη μία σημαντική νίκη του έδωσε φτερά στα πόδια ξεπερνώντας την κούραση από τη συμμετοχή του στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Γιατί, μπορεί η προπόνηση και η προετοιμασία να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, αλλά είναι η ψυχολογία αυτή που θα ωθήσει έναν μαραθωνοδρόμο να κάνει την υπέρβαση και αυτό δεν εξαιρεί κανέναν δρομέα, είτε πασχίζει για τις 2,5 είτε για τις διπλάσιες ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο