Δρομέας “πιάστηκε” να ανεβαίνει σε αυτοκίνητο σε αγώνα υπεραπόστασης

Ένα άσχημο περιστατικό σε αγώνα υπεραπόστασης

Share

Συμβαίνει και στους… καλύτερους. Αυτό που έγινε σε γνωστό αγώνα υπεραπόστασης στην Μ. Βρετανία σίγουρα δεν είναι πρωτοφανές, είναι όμως αρκετά δυσφημιστικό για το άθλημά μας, και κυρίως, για την αθλήτρια που το έκανε.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η έμπειρη υπεραμαραθωνοδρόμος Joasia Zakrzewski χρησιμοποίησε τη βοήθεια ενός… αυτοκινήτου για σχεδόν 4χλμ. κατά τη διάρκεια του αγώνα 50 μιλίων GB Ultras από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ στις 7 Απριλίου.

Η 47χρονη φάνηκε από το gps να καλύπτει ένα μίλι σε χρόνο… ρεκόρ 1:40. Ο Wayne Drinkwater επικεφαλής του αγώνα δήλωσε απογοητευμένος όταν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, ενώ έχει παραπέμψει το θέμα στις ομοσπονδίες, Trail Running Association και UK Athletics.

Η αθλήτρια για την ώρα ακυρώθηκε από τον αγώνα όπου μάλιστα είχε καταλάβει την τρίτη θέση.

Η εξήγηση της Zakrzewski 

H ίδια πάντως έδωσε τη δική της εξήγηση πως καθώς δεν αισθανόταν καλά (είχε έρθει από την Αυστραλία όπου ζει, μόλις το προηγούμενο βράδυ) και ήθελε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Έτσι, όταν πέρασε ένας φίλος με το αυτοκίνητό του του ζήτησε να την πάει στον επόμενο σταθμό και να ενημερώσει τους διοργανωτές ότι σταματά. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ήταν στον σταθμό της είπαν χαρακτηριστικά: “Θα μισήσεις τον εαυτό σου αν σταματήσεις, συνέχει μέχρι τον τερματισμό”. Εκείνη το έκανε λέγοντας πως θα είναι εκτός συναγωνισμού.

Κατά τον τερματισμό, βέβαια, έλαβε κανονικά το μετάλλιο της τρίτης θέσης ενώ έβγαλε και φωτογραφίες.

Ο Drinkwater μάλιστα δήλωσε πως η αθλήτρια δεν επικοινώνησε ούτε την επόμενη μέρα για να τον ενημερώσει για ό,τι έγινε.

Πλέον η 37χρονη δηλώνει μετανοιωμένη και ζητά συγγνώμη, κυρίως από τον Mel Sykes που ήταν τέταρτος (τελικά μετά την ακύρωσή της του δόθηκε η τρίτη θέση), ενώ στεναχωριέται να βλέπει να την “δικάζουν” στα Social media αρκετοί δρομείς που ζητούν τον δια βίου αποκλεισμό της από τους αγώνες.

Η Zakrezewski  έχει μεγάλη καριέρα στο δρομικό χώρο, καθώς το 2014 ήταν 14η στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην πατρίδα της, την Σκωτία, ενώ ίσως θυμάστε πως τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στο 48ωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο