Ευρωπαϊκό κλειστού: Βασίλισσα η Muir, 4η η Στεφανίδη

Δείτε τι έγινε την 3η ημέρα των αγώνων

Share
Η Laura Muir
Η Laura Muir

Τρία στα τρία για την Muir

Η Laura Muir ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό των 1.500μ. ίσως πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε κανείς.

Η Σκωτσέζα επικράτησε με 4:03.40 αφήνοντας για λίγο πίσω την Ρουμάνα Bobocea με 4:03.76 που σήμανε και την επιστροφή των Ρουμάνων στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Τρίτη ήταν η μικρόσωμη Πολωνή Sofia Ennaoui σε 4:04.76.

Aυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο χρυσό για την Muir στο αγώνισμα των 1.500μ. σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού, ενώ έχει ακόμα δύο στα 3.000μ.!

Τα αποτελέσματα

4η η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε πολύ κοντά να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, όμως αυτή τη φορά στάθηκε άτυχη αφού με 4.60μ. έμεινε εκτός βάθρου μόλις για μία θέση.

Καλή παρουσία με ρεκόρ ο Νυφαντόπουλος

Με δύο ατομικά ρεκόρ θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Έλληνας σπρίντερ, Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Ο Νυφαντόπουλος πήρε αρχικά την πρόκριση στον ημιτελικό των 60μ. με 6.72 το πρωί ενώ το απόγευμα βελτίωσε λίγο ακόμα το προσωπικό του ρεκόρ με 6.71 που όμως δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί είχαμε μία μεγάλη έκπληξη με τον Ιταλό Samuele Ceccarelli να επικρατεί με 6.48 και τον συμπατριώτη του – και χρυσό ολυμπιονίκη – Marcell Jacobs να είναι δεύτερος με 6.50.

Aπό ελληνικής πλευράς είχαμε ακόμα την πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό του επί κοντώ από τον Εμμανουήλ Καραλή που με 5.75μ. πήρε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης προσπάθησε στα 60μ. εμπόδια αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.

Πέρα από τον Δουβαλίδη, στα προκριματικά των 60μ. με εμπόδια των γυναικών συμμετείχε και η Αναΐς Καραγιάννη, η οποία έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και με 8.34 δεν πέρασε στον ημιτελικό. Στο ίδιο αγώνισμα η Ελισσάβετ Πεσιρίδου δεν αγωνίστηκε τελικά λόγω τραυματισμού.

Τα φαβορί στα 3.000μ.

Στα προκριματικά των 3.000μ. ο Jacob Ingebrigtsen πήρε άνετη πρόκριση όπως κι άλλα φαβορί (ο Σέρβος Bibic, ο Ισπανός Mechaal κ.ά.) ενώ δεν κατέβηκε ο Mohamed Katir που πριν από λίγο καιρό είχε πετύχει ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμα.

Bol και Warholm

Τα δύο μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού στίβου αυτή τη στιγμή, ο Νορβηγός Karsten Warholm και η Ολλανδή Femke Bol επικράτησαν στα 400μ. – αν και εμποδιστές κατά βάση.

Κι αν η Bol ήταν επιβλητική με 49.85, ο Warholm δεν ήταν και τόσο… άνετος αφού ο Βέλγος Watrin τον πίεσε αρκετά ως το τέλος (45.35 έναντι 45.44).

Την Κυριακή η αυλαία

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Μαρτίου με τον μεγάλο τελικό στο άλμα εις μήκος το πρωί στις 9:12 και τον Μίλτο Τεντόγλου.

Στο απογευματινό πρόγραμμα θα έχουμε τους πολύ εντυπωσιακούς τελικούς των 3.000μ. των ανδρών και τα 800άρια σε άνδρες και γυναίκες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Θυμηθείτε τι έγινε την 2η ημέρα των αγώνων και το πρώτο ελληνικό μετάλλιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΙRONMAN® 70.3® Greece 2024: Όλα τα νέα
Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές
8th Kallithea Night Run
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Μάγεψε η Hodgkinson στο Diamond League του Λονδίνου
Δείτε τι έγινε στο Diamond League του Λονδίνου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο