46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. – Οδηγίες

Αναλυτικά όλες οι οδηγίες για τους συμμετέχοντες του αγώνα

Share
46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.

Η διοργάνωση του 46ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. ενημερώνει τους συμμετέχοντες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής και τη διεξαγωγή του αγώνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. – Οδηγίες

Αγαπητέ φίλε/η,

Η σκέψη όλων μας, αυτές τις ώρες βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στα Τέμπη  και στους τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη. Σύσσωμο το ΔΣ του ΣΔΥ Αθηνών, του συλλόγου που πριν από 41 χρόνια ξεκίνησε να διαδίδει το τρέξιμο στην Ελλάδα και της MyRace, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα από το 2009, εκφράζουν τη θλίψη τους και αποφάσισαν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων πριν την έναρξη κάθε αγώνα την Κυριακή  5 Μαρτίου 2023

Ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. εδώ και τέσσερις δεκαετίες συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος και φιλοξενεί δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
Η Ιστορική αυτή διοργάνωση μέχρι πέρυσι διεξαγόταν στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά (Εκκίνηση-Τερματισμός) και η διαδρομή ήταν στο παραλιακό μέτωπο Ελληνικό – Γλυφάδα – Βουλιαγμένη.

Με δεδομένο ότι πλέον έχουν ξεκινήσει εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου στο Ελληνικό, δεν υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στο φυσικό της χώρο.
Έτσι φέτος, ο αγαπημένος αγώνας της άνοιξης, θεσμός εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα μας, είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί στην 46η διεξαγωγή του, σε μία νέα, επίπεδη αλλά και πολύ όμορφη διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά προσφέροντάς σας μία ξεχωριστή εμπειρία.

Φέτος ο 46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ. είναι αφιερωμένος στον Τάκη Σκουλή στον Μαραθωνοδρόμο – Υπερμαραθωνοδρόμο, «δάσκαλο» του αθλητισμού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σημαντική υποστήριξη

Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance από τη θέση του χορηγού, στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της New Balance προσφέρουν στους δρομείς άνεση, προστασία, αλλά και σημαντική επιστροφή ενέργειας για να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.
Χορηγός του αγώνα είναι επίσης η εταιρεία Pharmasept που είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995. Δημιουργεί δερματολογικά προϊόντα που απευθύνονται σε καταναλωτές όλων των ηλικιών. Το 2015 η Pharmasept κατοχύρωσε πατέντα για την αποσμητική και προστατευτική δράση των υγρών καθαρισμού ενώ το  2019 είναι Νο.1 στην κατηγορία βρεφικών προϊόντων καθαρισμού. Σεβόμενη το PH του δέρματος με έξυπνες φόρμουλες προσφέρει μια ολοκληρωμένη περιποίηση του ανθρώπινου δέρματος

Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων που δίνουν άμεσα ενέργεια, αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες για την καλύτερη ενυδάτωση και απόδοση του αθλητή.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενυδατωθούν με το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό από τους σταθμούς τροφοδοσίας προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις και να κατακτήσουν το στόχο τους.
Επιπλέον η Chiquita θα δώσει πολύτιμη ενέργεια στους τερματίσαντες του 46ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. Στον τερματισμό του αγώνα οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις γευστικές μπανάνες Chiquita, ώστε να αναπληρώσουν άμεσα τη χαμένη ενέργεια.

Η INTERAMERICAN θα συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο και ασφαλίζοντας τη διοργάνωσηοι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, η Lifeguard Hellas training center μαζί με περισσότερους από 40 εθελοντές της διοργάνωσης, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται την ημέρα του αγώνα στο σημείο του τερματισμού
– από τις 07:30 έως τις 09:00 αυστηρά για τον αγώνα των 21 χλμ.
– από τις 09:30 έως τις 12:00 αυστηρά για τον αγώνα των 5 χλμ.

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 5 Μαρτίου
08:00: Άφιξη δρομέων
08:30: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:00: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων και συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο σημείο της εκκίνησης.

Προσοχή το σημείο της εκκίνησης απέχει 1.200μ. από το σημείο Της γραμματείας, της φύλαξης αντικειμένων και του τερματισμού τα οποία θα πρέπει να περπατήσετε ή να τρέξετε για προθέρμανση.

09:30: Εκκίνηση Αγώνα 21 χλμ.
12:00: Απονομές αγώνα 21 χλ.
12:30: Εκκίνηση Αγώνα 5 χλμ.
13:15: Απονομές αγώνα 5 χλ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα 21,1 χλμ.: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε πιστοποιημένη διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινία. Η διαδρομή είναι μήκους 4.971μ. και οι δρομείς θα πραγματοποιήσουν 1.216μ. + 4 στροφές.

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Περιγραφή διαδρομής αγώνα 5 χλμ.: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινία. Η διαδρομή είναι μήκους 4.971μ. και οι δρομείς θα πραγματοποιήσουν 29μ. + 1 στροφή.

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε προς τον καθορισμένο χώρο εκκίνησης αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετεμετά τον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Δείτε τα αποτελέσματά σας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας περίπου κάθε 2,5 χλμ. με Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερόκαι περίπου σε κάθε 5 χλμ. με ισοτονικό ποτό ενώ θα υπάρχει και ενεργειακό gel της GU.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή. 

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή του
46ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο