Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Πέρασε στον τελικό ο Τεντόγλου!

Άνετη πρόκριση στον τελικό

Share

Παρά τις αρχικές του ανησυχίες και αμφιβολίες αποτέλεσμα της ώρας διεξαγωγής του προκριματικού, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει με συνοπτικές διαδικασίες την παρουσία του στον προκριματικό του αγωνίσματος. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,91 μ. , τέσσερα εκατοστά κάτω από το όριο και στη συνέχεια “προσγειώθηκε” στα 8,03 μ. για κλείσει και τυπικά θέση στον πρωινό τελικό της Κυριακής.

Ο Τεντόγλου για μία ακόμη φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αγωνιστικής του κατάστασης, αλλά και της ικανότητας του να ανταποκρίνεται σε κάθε συνθήκη. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε αυτό που έπρεπε και πλέον στρέφει την προσοχή του στον πρωινό τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο του χρυσό στη διοργάνωση.

Ο αθλητής παρότι χρειάστηκε να ξυπνήσει στις 05.30 το πρωί εμφανίστηκε αρκετά φρέσκος και σε πολύ καλή κατάσταση. Και παρότι γνώριζε πως το 7,91 μ. ήταν ένα άλμα που θα του έδινε άνετα την πρόκριση για τον τελικό επέλεξε να κάνει και δεύτερο προκειμένου να βελτιώσει την επίδοση του και να κάνει ένα ακόμη αγωνιστικό άλμα, το οποίο θα του φανεί χρήσιμο για τον τελικό.

Ο αθλητής στη μεικτή ζώνη εμφανίστηκε εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την παρουσία του, Σουηδού για τον τελικό, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ο αγώνας δεν είναι εύκολος, καθώς θεωρεί πως ο Μόντλερ είναι σε θέση να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 8,30 μέτρα. Ο Σουηδός σήμερα έκανε 8,14 μ. στο τρίτο του άλμα – μέχρι τότε είχε ένα άκυρο και 7,75 μ. – κι έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Ρουμάνος Γκάμπριελ Μπίτα προκρίθηκε ως τρίτος με 8,03 μ., όσο και η προσπάθεια του Τεντόγλου.

“Γενικά είμαι ένας σταθερός αθλητής με συνέπεια σε αυτά που λέει και αυτό με έχει κάνει να ξεχωρίζω τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα. Είμαι καλά, ένιωσα καλά σήμερα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ πως την Κυριακή θα γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας. Πιστεύω πως παρότι θα είναι πρωί ίσως χρειαστεί ακόμη και 8,40 μ. για να φτάσεις στο χρυσό μετάλλιο”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο και θα είναι και ο τελικός έτσι. Είχε μια μικρή επιρροή για τα μεγάλα άλματα που κυνηγάω εγώ. Είχα την ευκαιρία με το δεύτερο άλμα να κάνω παραπάνω προπόνηση και να αποκτήσω μεγαλύτερη αίσθηση του σταδίου”

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο