Yared Nuguse: Μεγάλο ρεκόρ στο μίλι από το next best thing των ΗΠΑ

Απίθανη επίδοση από τον νεαρό Αμερικάνο

Share

Ο 23χρονος Yared Nuguse πέτυχε νέο ρεκόρ ΗΠΑ στο μίλι στον κλειστό στίβο με 3:47.38 πλησιάζοντας μάλιστα επικίνδυνα το Παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση!

Ο νεαρός δρομέας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ξακουστό Rudin Wanamaker Mile που έγινε στο πλαίσιο των αγώνων κλειστού στίβου Millrose Games που διοργανώθηκαν για 115η φορά!

Ο Nuguse έσπασε με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ που κρατούσε ο σπουδαίος Bernard Lagat για σχεδόν δύο δευτερόλεπτα, ενώ έχασε για λίγα εκατοστά το Παγκόσμιο ρεκόρ του Yomif Kejelcha που είναι 3:47.01 από το 2019!

Γεννημένος την 1η Ιουνίου του 1999 στο Κεντάκι των ΗΠΑ, ο Nuguse σάρωσε στους αγώνες Πανεπιστημίων όσο ήταν φοιτητής στο Notre Dame, ενώ πλέον αγωνίζεται με την ομάδα της ΟΝ υπό τις οδηγίες του παλιού σπουδαίου αθλητή των αποστάσεων, Dathan Ritzenhain.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα πέτυχε και μία μεγάλη επίδοση στα 3.000μ. με 7:28.24 κι έγινε ο 9ος καλύτερος όλων των εποχών.

Ο Nuguse αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ΗΠΑ και είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε σύντομα να πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο