Καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 3.000μ. κι ας σταμάτησε μία στροφή πριν τον τερματισμό

Δείτε τι απίθανο κατάφερε η 20χρονη Diribe Welteji από την Αιθιοπία σε αγώνα 3.000μ.

Share

H Diribe Welteji την περασμένη εβδομάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μίτινγκ κλειστού στίβου Meeting de l’Eure στην Γαλλία και στο αγώνισμα των 3.000μ.

Μάλιστα, πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 8:33.44 που είναι και μία από τις καλύτερες όλων των εποχών, κινούμενη σε ρυθμό, κατά μέσο όρο, κοντά στο 2:51/χλμ.!

Η νεαρή πρωταθλήτρια, όμως μάλλον σκέφτηκε να κάνει την επικράτησή της αυτή κάπως πιο… περιπετειώδη. Έτσι, μία στροφή πριν τερματίσει, κι ενώ είχε ακόμα 200μ. να διανύσει δηλαδή, νόμιζε λανθασμένα ότι τερμάτιζε και με το που πέρασε την τελική γραμμή, έκοψε την ταχύτητά της και πανηγύρισε.

Ευτυχώς, και για καλή της τύχη, μία άλλη αθλήτρια, η οποία την είχε βοηθήσει ως λαγός στα πρώτα μέτρα της κούρσας, την ενημέρωσε άμεσα για τα “χρεωστούμενα” μέτρα, κι έτσι η Welteji ξεκίνησε και πάλι να τρέχει για να φτάσει τελικά πρώτη στη γραμμή του τερματισμού, με τη δεύτερη αθλήτρια, ωστόσο, να την έχει πλησιάσει αρκετά.

Η 20χρονη δρομέας από την Αιθιοπία είναι μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες των Αφρικανών στις μεσαίες αποστάσεις, ενώ με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό, πρέπει να έχασε τουλάχιστον 8-10 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει πως μία επίδοση κοντά στο 8:20 δεν είναι καθόλου μακριά!

Θα πρέπει να πούμε, βέβαια, πως τα 3.000μ. στον κλειστό στίβο είναι 15 στροφές (μιας και η στροφή είναι 200μ.) και δεν είναι παράλογο να μπερδευτεί κανείς. Αν και η 20χρονη θα έπρεπε, τουλάχιστον, να περιμένει να ακούσει το καμπανάκι…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο