Οι Μαραθώνιοι της άνοιξης στην Ελλάδα

Όλες οι εγχώριες επιλογές!

Share

Οι πέντε επιλογές για Μαραθώνιο

Η άνοιξη είναι παραδοσιακά εποχή Μαραθωνίου και στην Ελλάδα πλέον έχουμε πολλές επιλογές.

Αν, λοιπόν, θέλετε να μείνετε εντός συνόρων και δεν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό τότε δείτε τις εγχώριες επιλογές σας για Μαραθώνιο.

Αν πάλι επιθυμείτε διακαώς να ζήσετε την εμπειρία ενός ευρωπαϊκού Μαραθώνιου τότε δείτε μερικές κορυφαίες προτάσεις για ανοιξιάτικους, ευρωπαϊκούς Μαραθώνιους!

Μαραθώνιος Ναυπλίου – Nafplio Marathon

Ο πρώτος, ημερολογιακά, Μαραθώνιος στην Ελλάδα είναι αυτός του Ναυπλίου. Ο Nafplio Marathon πραγματοποιείται για 8η φορά την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στην πανέμορφη πόλη του Ν. Αργολίδας.

Περιλαμβάνει, πέρα από τον Μαραθώνιο, και αγώνα Ημιμαραθώνιου, δρόμου 5χλμ., καθώς και 2,5χλμ.

Η διαδρομή του Μαραθώνιου αποτελείται ουσιαστικά από δύο ίδιες στροφές (η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου) και κινείται παραλιακά στην πόλη με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. Είναι επίπεδη στο μεγαλύτερο της μήκος και θεωρείται “εύκολη”. Κατεβάστε τη διαδρομή του αγώνα. Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 8:00π.μ.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€.

Τα ρεκόρ διαδρομής είναι 2:40:56 στους άνδρες από τον Maciek Mereczko το 2015 και στις γυναίκες 3:11:17 από την Τζένη Μπουλμέτη το 2018.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή

16ος Μαραθώνιος Μεσσήνης – Messini Marathon

Η πόλη της Μεσσήνης την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα φιλοξενήσει για 16η φορά τον δικό της Μαραθώνιο.

Πρόκειται για έναν αγώνα που αποτελείται από μία κυκλική διαδρομή που ξεκινά και τερματίζει στην πλατεία της Μεσσήνης έχοντας περάσει από αρκετά γειτονικά χωριά. Αναλυτικά η διαδρομή

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας σε μεγάλο ποσοστό ακολουθεί τα ίχνη της Ιεράς Οδού, του «Δρόμου προς την Δόξα» όπως έχει ονομαστεί στη σύγχρονη εποχή. Η Ιερά Οδός της Ηλείας συνδέοντας την Ήλιδα με την Ολυμπία συνιστά μια από τις πλέον σημαντικές διαδρομές της αρχαιότητας και αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής ιστορίας.

Πέρα από τον Μαραθώνιο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 10χλμ., 3χλμ., καθώς και αγώνα σκυταλοδρομίας 2×21,1χλμ. αλλά και 1χλμ. για παιδιά.

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 20€ έως και την Τρίτη 28/03/2023. Για τις συμμετοχές από 29/03/2023 έως 01/04/2023 αναπροσαρμόζεται στα 30€.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της διοργάνωσης

17ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”

Ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Ο αγώνας έχει εκκίνηση στις 8:00π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Πέλλας και τερματίζει στην Παραλία Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η διαδρομή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 5 και 10χλμ. και 1.000μ. για μαθητές.

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 30€ για το Βασικό πακέτο (υπάρχει επιλογή για εκπτωτικό για άνεργους, φοιτητές κ.ά.), στα 55€ για το Ενισχυμένο, ενώ υπάρχει κι η επιλογή για Πλήρες πακέτο με κόστος στα 80€.

8ος Διεθνής Μαραθώνιους Ρόδου – 8th International Rhodes Marathon

H πόλη του Ρόδου θα φιλοξενήσει και φέτος, για 8η χρονιά, το δικό της Μαραθώνιο της Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 & 5χλμ.

Η διαδρομή του αγώνα θεωρείται από τις πιο όμορφες και κινείται κυρίως δίπλα στη θάλασσα. Δείτε την αναλυτικά

Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 7:30π.μ.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 37€, ενώ υπάρχει και δυνατότητα έκπτωσης με κόστος στα 27€ για άνεργους, φοιτητές, μαθητές, αθλητές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και ομαδικές εγγραφές.

Μαραθώνιος Κρήτης 2023 – Crete Marathon

H Κρήτη διοργανώνει και φέτος Μαραθώνιο την Κυριακή 7 Μαΐου 2023. Ο αγώνας πραγματοποιείται στα Χανιά κι έχει εκκίνηση στις 7:00π.μ. από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και τερματισμό στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων. Αναλυτικά ο χάρτης της διαδρομής.

Το κόστος εγγραφής για τον Μαραθώνιο είναι στα 25€, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής με μειωμένο κόστος, καθώς και φοιτητές και ανέργους (20€).

Πέρα από τον Μαραθώνιο, θα πραγματοποιηθούν ακόμα αγώνες 10χλμ., 5χλμ., και 2,5χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο