H 80χρονη Carol LaFayette-Boyd Master αθλήτρια της χρονιάς

Η 80χρονη δίνει μαθήματα σε όλους

Share

80 ετών και συνεχίζει!

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Carol LaFayette-Boyd αναδείχθηκε ως καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς από την World Masters Athletics (WMA), την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου Master αθλητών.

Το 2022 η 80χρονη Καναδή έσπασε ούτε λίγο ούτε πολύ έξι Παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία W80+, δύο στον κλειστό στίβο και τέσσερα στον ανοιχτό.

Την πρώτη φορά είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο του 2018 όταν στην κατηγορία W75+ είχε πετύχει παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ., στα 200μ. και στο άλμα εις μήκος.

Φέτος το… παράκανε καθώς στην κατηγορία W80+ πέτυχε νέα παγκόσμια ρεκόρ σε 100μ., 200μ., άλμα εις μήκος και τριπλούν, ενώ στον κλειστό είχε προλάβει να πετύχει νέα ρεκόρ στα 60μ. και στο μήκος.

Το εντυπωσιακό με την 80χρονη προγιαγιά τεσσάρων δισεγγονιών είναι ότι ξεκίνησε τον αθλητισμό μετά τα 40, ενώ στα 50 της κέρδισε για πρώτη φορά κάποιο πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε ένα πρόσφατο και πολύ γρήγορο Παγκόσμιο ρεκόρ στην M60

Ωστόσο, όχι μόνο δεν σκέφτεται να σταματήσει, αλλά κάνει σχέδια για το μέλλον και θέλει να τρέχει για το υπόλοιπο της ζωής της. Άλλωστε, οι αθλήτριες των μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών είναι το πρότυπο και κίνητρό της.

Το μυστικό της; Το πάθος για να είναι υγιείς και να προπονείται. Το πρόγραμμά της μάλιστα περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, ενώ καθημερινά εκτελεί ένα πρόγραμμα διατάσεων. Είπατε τίποτα;

Kαι για να μην… πείτε, δείτε τα ρεκόρ που πέτυχε μέσα στο 2022!

100μ.: 16.38
200μ.: 34.90 & 34.38
Άλμα εις μήκος: 3.69μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο