Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ. ο Stephen Moneghetti στην M60!

Δείτε το ρεκόρ που πέτυχε ο Αυστραλός

Share
Ο Stephen Moneghetti

Εντυπωσιάζει ο σπουδαίος Αυστραλός μαραθωνοδρόμος στα 60 του…

Ο Stephen Moneghetti  υπήρξε ένας από τους καλύτερους Αυστραλούς μαραθωνοδρόμους με μεγάλες διακρίσεις στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και σ’ αυτή του ’90!

Μάλιστα, το 1997 στη χώρα μας είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του Μαραθωνίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στην καριέρα του μετρά ακόμα τέσσερα μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ο 60χρονος πλέον Moneghetti, που ποτέ δεν σταμάτησε να τρέχει, είχε πετύχει μία πολύ μεγάλη επίδοση στα 5.000μ. και στον ημερίδα στίβου Collingwood Classic στην Βικτόρια της Αυστραλίας.

Η επίδοση αυτή αποτελούσε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή κατηγορία του 60άρη πλέον Αυστραλού, ωστόσο, μιας και δεν είχε επιτευχθεί σε αγώνες με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ ήταν και σε στίβο με μόνο έξι διαδρόμους, δεν ήταν σίγουρο ότι θα αναγνωριζόταν.

Τελικά, το ρεκόρ του αναγνωρίστηκε από την World Masters Athletics κι έτσι ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος έχει πλέον στην κατοχή του κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ!

Ποιο είναι το ρεκόρ;

Ποια ήταν τώρα αυτή η επίδοση; Ο γεννημένος στις 26 Σεπτεμβρίου του 1962, Stephen Moneghetti, την 1η Δεκεμβρίου του 2022 έτρεξε τα 5.000μ. σε 15:52.9, δηλαδή με μέσο ρυθμό 3:10/χλμ.!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο