Faith Kipyegon: Με πρότυπο τον Kipchoge προς τον… Μαραθώνιο!

Δείτε την εξομολόγηση της Faith Kipyegon

Share

Στο μέλλον… Μαραθώνιος!

Η Faith Kipyegon είναι η χρυσή ολυμπιονίκης στα 1.500μ. και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Μάλιστα, δεν φοβάται να επιδεικνύει και τις ατέλειές της.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό στιβικό περιοδικό Athletics Weekly παραδέχθηκε πως πρότυπό της είναι ο συναθλητής της στο γκρουπ του Patrick Sang, Eliud Kipchoge!

“Δεν βλέπω ακόμα τον εαυτό μου ως σπουδαία. Πρέπει να πετύχω περισσότερα και να πάω προς τον Μαραθώνιο. Θέλω πολύ να ακολουθήσω τα βήματα του Eliud. Μας έχει ήδη δείξει το δρόμο, και κάνοντας προπόνηση μαζί του, βλέπω από κοντά αυτά που κάνει κάθε μέρα” είπε χαρακτηριστικά η 29χρονη Κενυάτισσα.

Και συνέχισε: “Στο μέλλον θα δουλέψω αρκετά να ανεβώ προς τον Μαραθώνιο και πιστεύω θα γίνω πολύ καλή”

“Επειδή προπονούμαι με μαραθωνοδρόμους και ζω μαζί τους, δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν 1.500άρα! Βλέπω τι κάνουν, τα Long Run, τα συνεχόμενα, τα fartlek και θέλω να τα κάνω κι εγώ.

Δεν ξέρω ακόμα πότε θα τρέξω (Μαραθώνιο), ωστόσο, θέλω να πάω βήμα βήμα προς τα εκεί”.

Το Παγκόσμιο ρεκόρ δεν είναι μακριά…

Θα πρέπει να πούμε, βέβαια, πως αν και έχει ήδη καταφέρει πολλά στο αγώνισμα (δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και δύο νίκες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα δεν το λες και λίγο…) έχει ακόμα πολλά να δώσει αφού είναι μόλις 29 ετών.

Στο πίσω μέρος του μυαλού της άλλωστε είναι και το Παγκόσμιο ρεκόρ, από το οποίο απέχει μόλις 30 εκατοστά αφού έχει τρέξει την απόσταση σε 3:50.37 με το ρεκόρ της Genzebe Dibaba να είναι 3:50.07!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα "έσπασε" η Camille Herron στο Further
Δείτε πόσα χλμ. κάλυψε η Αμερικανίδα
Κάντο όπως οι Νορβηγοί (στην προπόνηση)
Τι είναι το νορβηγικό μοντέλο και η εφαρμογή του για έναν «απλό» δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο