Michelle και Kim Krezonoski: Οι γρήγορες δίδυμες μαραθωνοδρόμοι

Έτρεξαν κάτω από 2:40

Share

Μία ακόμα περίπτωση στην κατηγορία των διδύμων!

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δύο δίδυμους ή δίδυμες αθλητές που διαπρέπουν αμφότεροι στον Μαραθώνιο.

Οι αδελφές Krezonoski από τις ΗΠΑ είναι μία νέα περίπτωση και πιθανόν το… next best thing στην ιδιαίτερη αυτή κατηγορία, αφού πρόσφατα έτρεξαν κάτω από 2:40 σε αγώνα στο Σακραμέντο.

Συγκεκριμένα, η Kim και η Michelle Krezonoski σημείωσαν 2:37:20 και 2:36:29 αντίστοιχα κλείνοντας μία εντυπωσιακή χρονιά (2022) πετυχαίνοντας ρεκόρ σχεδόν σε όλες τις αποστάσεις.

Με το τρέξιμο ασχολήθηκαν από τα φοιτητικά τους χρόνια, πλέον είναι κοντά στα 30, και πάντα θεωρούσαν ότι μετά το πέρας των σπουδών τους θα σταματούσαν.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια προπονούνται πιο εντατικά και διέγραψαν πολύ μεγάλη βελτίωση.

Το… παράδοξο

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον με τα δύο κορίτσια είναι ότι έχουν πολύ διαφορετική προπονητική προσέγγιση, αν και, όπως ομολογούν, βοηθούν σημαντικά η μία την άλλη στην 14χρονη έως τώρα πορεία τους .

Συγκεκριμένα, η Michelle προτιμά τα πολλά χιλιόμετρα και τον μεγάλο όγκο προπόνησης, τη στιγμή που η Kim καλύπτει μόλις 80χλμ. την εβδομάδα σε σαφώς μεγαλύτερες εντάσεις. Παρόλα αυτά και οι δύο διαφορετικοί τρόποι προπόνησης φαίνεται να αποδίδουν το ίδιο – τουλάχιστον για την ώρα – αφού στις 4 Δεκεμβρίου στο Σακραμέντο πέτυχαν σχεδόν την ίδια επίδοση.

Ασφαλώς βέβαια, μιας και αυτός ήταν ο πρώτος τους Μαραθώνιος, θα δούμε στο μέλλον πώς θα εξελιχθούν οι επιδόσεις τους, καθώς και αν τελικά ακολουθήσουν πιο όμοια προπονητική φιλοσοφία, καθώς κατευθύνονται από τον ίδιο προπονητή, τον Αμερικάνο Jeff Cunningham.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Michelle όσο και η Kim φαίνεται να αγαπούν αρκετά αυτό που κάνουν, ενώ “κρατάμε” και μία ξεχωριστή δήλωση της Michelle σε πρόσφατη συνέντευξή της σε αμερικάνικο μέσο:

To τρέξιμο είναι ένα ταξίδι, αλλά καταλάβαμε πως πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή για να δεις πού θα σε οδηγήσει.

Άλλες περιπτώσεις διδύμων

Mία ακόμα ξεχωριστή περίπτωση στην κατηγορία είναι οι αδερφές Anna και Lisa Hahner από την Γερμανία που έχουν τρέξει 2:26:44 και 2:31:49, καθώς και ο Zane και ο Jake Robertson από την Νέα Ζηλανδία που είναι και το πιο γρήγορο ζευγάρι στην ιστορία με εντελώς παραπλήσια ρεκόρ, 2:08:19 και 2:08:26 αντίστοιχα!

Bέβαια, είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν οι αδερφές Leila, Liina και Lily Luik από την Εσθονία, οι οποίες είναι τρίδυμες και το 2016 κατάφεραν να γράψουν ιστορία συμμετέχοντες και οι τρεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016! Kαι οι τρεις έχουν ρεκόρ κοντά στο 2:40!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο