Υποθέσεις ντόπινγκ και οι χώρες που είναι υπεύθυνες για το 54% των κρουσμάτων

Νέα σχετικά με το ντόπινγκ από τον κόσμο

Share

Με πολλές δυσάρεστες ειδήσεις σχετικές με το ντόπινγκ ξεκίνησε το 2023 σε παγκόσμιο επίπεδο.

36 χρόνια αποκλεισμού για Ιταλό δρομέα

Αρχικά, είδαμε μία απίθανη ιστορία στην Ιταλία όπου ο ερασιτέχνης δρομέας Alessandro Braconi τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους αγώνες για 36 χρόνια!

Ο Braconi που δεν είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις στα πόδια του (1:19 στον Ημιμαραθώνιο), έλαβε για παραδειγματισμό αυτήν την τιμωρία καθώς φαίνεται να χρησιμοποιούσε τις γνωριμίες του από το χώρο του τρεξίματος και τους αγώνες για να εμπορεύεται απαγορευμένες ουσίες.

Για την ακρίβεια, ο Ιταλός δρομέας τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 12 ετών από την Athletics Integrity Unit, και η Ομοσπονδία στίβου της χώρας (FIDAL) του προσέθεσε ακόμα 24!

Ακόμα ένα κρούσμα στον Sierre Zinal

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του ορεινού αγώνα Sierre Zinal η νικήτρια του αγώνα του 2022, Esther Chesang, κακώς συμμετείχε στον αγώνα αφού μερικούς μήνες νωρίτερα είχε βρεθεί θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Μάλιστα, η Κενυάτισσα πέρασε από σχετικό έλεγχο τον Αύγουστο, λίγο πριν τον αγώνα, που ήταν αρνητικός. Όμως, η Chesang είχε βρεθεί θετική λίγους μήνες νωρίτερα, την άνοιξη, σε έλεγχο που είχε διεξαχθεί στη χώρα της.

Ωστόσο, η υπηρεσία αντιντόπινγκ της Κένυας δεν είχε ενημερώσει τους διεθνείς φορείς για το αποτέλεσμα κι έτσι οι διοργανωτές του ορεινού αγώνα βρέθηκαν έκθετοι… 

5 χώρες για πάνω από τα μισά κρούσματα

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Athletics Integrity Unit, το σώμα που έχει συσταθεί από την World Athletics για να ελέγχει την ακεραιότητα στον κλασικό αθλητισμό και στους αγώνες τρεξίματος, το 54% των κρουσμάτων ντόπινγκ σε Παγκόσμιο επίπεδο προέρχεται από πέντε συγκεκριμένες χώρες!

Αυτές είναι η Ρωσία, η Ινδία, το Μαρόκο, η Κίνα και η Κένυα!

Ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά από 473 ποινές που επιδόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Ρωσία έχει τα πρωτεία με 92 τιμωρημένους αθλητές, η Ινδία ακολουθεί με 65, η Κένυα με 54, το Μαρόκο με 24 και η Κίνα με 20.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο