Την… γλύτωσαν οι Κενυάτες

Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος της World Athletics

Share

Την περασμένη εβδομάδα είχε προκύψει θέμα και είχε ανοίξει μεγάλη κουβέντα σχετικά με την πιθανή τιμωρία των αθλητών της Κένυας.

Η τιμωρία αυτή, σύμφωνα με τα μέσα, αφορούσε τον αποκλεισμό των αθλητών της αφρικανικής χώρας από τους αγώνες στίβου και δρόμου, λόγων των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ που αντιμετώπισε μέσα στο 2022 η χώρα.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Sebastian Coe, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

“Σε ένα χρόνο το 40% των κρουσμάτων παγκοσμίως αφορούσε Κενυάτες” δήλωσε ο Coe, ωστόσο υποστήριξε πως αυτό είναι κάτι που τους ανησυχεί και τους βάζει σε επαγρύπνιση, αλλά για την ώρα δεν θα προκαλέσει τον αποκλεισμό τους από τους αγώνες.

Επιπλέον, αναγνώρισε και τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κένυας να βρουν λύσεις: “Ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε αυτό το πρόβλημα είναι μία στενή συνεργασία όλων των υπεύθυνων όλων των αθλημάτων στην Κένυα και φυσικά της World Athletics, αλλά και της Athletics Integrity Unit”.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας στην προσπάθεια της να… σβήσει τη φωτιά είχε ανακοινώσει κονδύλια 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του ντόπινγκ για την ερχόμενη πενταετία.

Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει πως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους Κενυάτες στους αγώνες δρόμου και στους Μαραθώνιους, δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, αν η αυξημένη επαγρύπνιση που υπόσχονται οι θεσμοί θα επηρεάσει τις επιδόσεις τους…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημερήσια εκδρομή ΣΔΥΑ στην Πάτρα
Συμμετοχή του συλλόγου στον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας
2ο Axios Running Festival
Κάλεσμα του Δήμου Χαλκηδόνας στους δρομείς
Άνοιξε "beef" μεταξύ Jacob και Josh Kerr!
Ο Νορβηγός έβαλε φωτιά με τις δηλώσεις του
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο