Κοντά στον αποκλεισμό η Κένυα από τους αγώνες λόγω ντόπινγκ!

Αναμένονται εξελίξεις

Share

Εξελίξεις λόγω ντόπινγκ

Αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό από τους αγώνες, τουλάχιστον στον στίβο, φαίνεται να είναι η Κένυα και οι αθλητές της σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο.

Όπως αναφέρεται, τα πολύ αυξημένα κρούσματα ντόπινγκ των αθλητών της αφρικανικής χώρας – 55 αθλητές τιμωρήθηκαν και ακόμα οκτώ είναι υπό έλεγχο τον τελευταίο χρόνο – χτύπησαν… καμπανάκι στους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου και συγκεκριμένα της AIU (Athletics Integrity Unit).

Για την ώρα δεν είναι τίποτα βέβαιο και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία συνάντηση των ανθρώπων της World Athletics στην Ρώμη όπου θα συζητηθεί το θέμα και οι κυρώσεις, αν υπάρξουν.

Η Κένυα ανήκει στην κατηγορία Α σε ό,τι αφορά το θέμα του ντόπινγκ μαζί με χώρες όπως η Αιθιοπία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία κ.ά. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε στενό κλοιό ελέγχου καθώς κάθε αθλητής της για να λάβει μέρος σε διεθνή διοργάνωση πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον τρεις ελέγχους με ούρα ή/και αίμα μέσα στη χρονιά.

Η κυβέρνηση της Κένυας από την άλλη, ισχυρίζεται πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην προκύψει κάποια τιμωρία, ενώ προτίθεται να διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ σύμφωνα με την Daily Nation.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από αν επέλθει τιμωρία ή όχι, η φήμη της χώρας έχει αμαυρωθεί, καθώς αρκετοί κορυφαίοι αθλητές της έχουν ήδη τιμωρηθεί για δύο ή και περισσότερα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο