Οι υποψήφιοι για τον αθλητή/τρια της χρονιάς στο στίβο – Ανάμεσα τους κι o Kipchoge

Δείτε τις υποψήφιους

Share

Πέντε άνδρες ήταν υποψήφιοι για τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς με τη διαδικασία της ψηφοφορίας να είναι ανοιχτή και για το κοινό, αλλά να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Τρεις “αντοχιτζήδες”, ένας άλτης κι ένας δρομεάς

Πρόκειται για κορυφαίους αθλητές στίβου, από διαφορετικά μήκη και πλάτη της Γης που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους το 2022.

Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο Eliud Kipchoge, ο άνθρωπος που πριν από έναν περίπου μήνα έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο – για μία ακόμα φορά!

Οι υπόλοιποι είναι ο Σουηδός Mondo Duplantis, Παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ που σημείωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ μέσα στο ’22.

¨”Αντοχιτζής” και ο επόμενος, ο Μαροκινός Soufian El Bakkali, παγκόσμιος πρωταθλητής και αήττητος στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια,

Ο εκπρόσωπος των σπριντ είναι ο Αμερικάνος Noah Lyles νικητής στο Παγκόσμιο, αλλά και στα Diamond League της χρονιάς με την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 200μ. με 19.31.

Τέλος, υποψήφιος ήταν και ο απίθανος Jacob Ingebrigtsen με τις νίκες του και τις σπουδαίες επιδόσεις σε 1.500 και 5.000μ.

Οι γυναίκες

Στις γυναίκες, αναμφισβήτητα το φαβορί είναι η απίθανη Yulimar Rohas από την Βενεζουέλα με δύο παγκόσμια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο και φοβερά άλματα στο τριπλούν.

Τι να πει κανείς, όμως και για την Sydney McLaughlin, αθλήτρια που διέλυσε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 50.68!

Για μία ακόμα χρονιά ανάμεσα στις υποψήφιες ήταν η Τζαμαϊκανή Shelly-Ann Fraser-Pryce που σάρωσε σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Diamond League, ενώ τον κύκλο των πέντε κλείνει η βαδίστρια Kimberly Garcia από το Περού με Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Όρεγκον – το πρώτο χρυσό στην ιστορία για το Περού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο