Chebet και Lokedi στην Νέα Υόρκη και τον TCS New York City Marathon

Δείτε τους νικητές του TCS New York City Marathon 2022

Share

Οι νικητές στην Νέα Υόρκη

H Κενυάτισσα Sharon Lokedi και ο συμπατριώτης της Evans Chebet ήταν οι μεγάλοι νικητές του TCS New York Marathon που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Σε έναν αγώνα που επέστρεψε στην… κανονικότητα με χιλιάδες συμμετοχές και δύο εκκινήσεις, γυναικών και ανδρών ελίτ ξεχωριστά, είδαμε και σπουδαία ονόματα και όμορφες κούρσες.

Στις γυναίκες η Sharon Lokedi ήταν πιο δυνατό και μετά το 39ο χλμ. έφυγε από την Lornah Salpeter για να φτάσει στη νίκη μέσα στο Central park με 2:23:23, κατακτώντας την πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας της.

Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη συμμετοχή σε Μαραθώνιο για την νεαρή δρομέα που σπούδασε στις ΗΠΑ.

Τρίτη ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια το περασμένο καλοκαίρι, Gotytom Gebreslase σε 2:23:39, κι ακολούθησαν τρεις Κενυάτισσες, Edna Kiplagat (2:24:16), Viola Cheptoo (2:25:34) και Helen Obiri (2:25:49) στο ντεμπούτο της στην απόσταση.

Στους άνδρες, ο Evans Chebet που ήταν και ο πιο γρήγορος ανάμεσα στους συμμετέχοντες έφτασε στη νίκη τρέχοντας υπομονετικά. Ο χρόνος του ήταν 2:08:41, αφήνοντας τον Αιθίοπα Shura Kitata λίγο πιο πίσω σε 2:08:54. Τρίτος ήταν ο Ολλανδός Abdi Nageeye σε 2:10:31, ενώ για μία ακόμα φορά ο Βραζιλιάνος Do Nascimento οδήγησε για μεγάλο κομμάτι του αγώνα αλλά τελικά εγκατέλειψε λίγο μετά το 32οχλμ. έχοντας περάσει τον ημιμαραθώνιο σε 1:01:22.

Σε ό,τι αφορά τον Galen Rupp, δεν κατάφερε ούτε αυτός να ολοκληρώσει τον αγώνα και σταμάτησε λίγο μετά το 30οχλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο