IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο μεγαλύτερος τριαθλητικός αγώνας – Νικητής ο Παναγιώτης Πολύζος

Share
IRONMAN 70.3 Vouliagmeni - νικητής - Παναγιώτης Πολύζος
Ο Παναγιώτης Πολύζος, νικητής του αγώνα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το IRONMAN® 70.3.Vouliagmeni, Greece. Ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας και πρώτη φορά στη Βουλιαγμένη με τη συμμετοχή περισσότερων από 1600 αθλητών από 65 χώρες, οι οποίοι κάλυψαν 1,9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο.

Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου και ο αγώνας συναρπαστικός! Το γαλάζιο «τριαθλητικό» όνειρο ολοκληρώθηκε και το σύνθημα της διοργάνωσης, «όλα είναι πιθανά», ανεξαιρέτως ηλικίας, εθνικότητας, αθλητικού επιπέδου, αναπηρίας ή και νευροιδιαιτερότητας, αποδείχθηκε εφικτό, αρκεί να υπάρχει πάθος και αγάπη για αυτό που επιδιώκουμε.

Σο φετινό αγώνα συμμετείχαν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι «IRON BROTHERS», δύο αδέρφια από την Πορτογαλία, ο Pedro και ο Miguel. Ο Pedro πάσχει από εγκεφαλική παράλυση ενώ ο Miguel είναι αρτιμελής και μαζί ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε χρόνο 06:53:37, καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες θεατές στέλνοντας προς όλους ένα ισχυρό μήνυμα δύναμης ψυχής και αδερφικής αγάπης ικανής να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.   

IRONMAN 70.3 Vouliagmeni - 2ος νικητής - Φίλιππος Βόκος
Ο Φίλιππος Βόκος τερμάτισε στην 2η θέση

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα, ο Παναγιώτης Πολύζος θριάμβευσε στους άνδρες με χρόνο 04:08:53, ενώ δεύτερος ήταν ο Φίλιππος Βόκος και τρίτος αναδείχθηκε ο Dean Hanwell.

IRONMAN 70.3 Vouliagmeni - τερματισμός

Στις γυναίκες η Lola Bachet κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 04:25:25 και ακολούθησε η Κωνσταντίνα – Νάντια Σιντζανάκη ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Alexandra Imre.

Η τριαθλητική κοινότητα των γυναικών στην Ελλάδα αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Οι τρεις πρώτες μας Ελληνίδες γυναίκες είναι η  Κωνσταντίνα – Νάντια Σιντζανάκη που ήταν εξαιρετική, τερματίζοντας με χρόνο 04:40:13. Δεύτερη με χρόνο 4:51:42 τερμάτισε η Αγγελική Μαρλαγκούτσου, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε η Ευστρατία  Παπαδοπούλου που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 04:58:30.

Ταχύτερος αθλητής της ημέρας αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ο νεαρός υπεραθλητής από τη Μυτιλήνη ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα εκτός συναγωνισμού (καθώς είναι επαγγελματίας αθλητής) με στόχο να βιώσει και να δοκιμάσει τα όρια του στο IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece.  Ο εκπληκτικός χρόνος του, 03:47:01 ήταν για πολλούς αναμενόμενος και δίνει ελπίδες για την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα.

Κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων στους διακριθέντες, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συνδιοργανωτής του αγώνα κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στους αθλητές και στις αθλήτριες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ολοκλήρωση του αγώνα με επιτυχία, υψηλές επιδόσεις και χωρίς κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συντέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία, τους αγωνιζόμενους, τους εκατοντάδες εθελοντές, την οργάνωση Polygreen που συνεργάστηκε για να είναι ο αγώνας μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τους συνδιοργανωτές και εμπνευστές του αγώνα, την ΕΥ ΖΗΝ Greece για την άριστη συνεργασία». Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους «Iron Brothers» και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και το μάθημα ζωής που δίνουν σε κάθε κατεύθυνση ενώ κατά την τελετή βράβευσης τους απένειμε ειδικό βραβείο συμμετοχής.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσω το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece από του χρόνου θα γίνεται με άλλο αέρα. Γιατί πλέον η Ελλάδα έχει ομοσπονδία τριάθλου με πρόεδρο τον Χρήστο Γείτονα. Επομένως αυτό το ιδιαίτερο άθλημα θα αναπτυχθεί σωστά στην χώρα μας και οργανωμένα.

Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές, στους εθελοντές και στην διοργάνωση και τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που βοήθησαν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και φέρανε συγκίνηση. Έχω νιώσει και εγώ αυτή την συγκίνηση και θέλω να τονίσω ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο να αγωνίζεσαι για τον τερματισμό αλλά να προσπαθείς και να προσφέρεις ένα όμορφο αποτέλεσμα του αγώνα».

Ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, CEO της EY ZHN Greece τόνισε:

«Ευχαριστώ τους εθελοντές, τον Δήμαρχο μας κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και την ομάδα του Δήμου, για αυτήν την πολυαναμενόμενη εκδήλωση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και την δική μου ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece.

Το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece ήταν μια τεράστια προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη τεχνογνωσία αλλά εκμεταλλευόμενοι και το πανέμορφο τοπίο της Βάρκιζας-Βουλιαγμένης. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας γιατί στο IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece είναι όλα πιθανά».

Από την πλευρά του o Race Director  του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, κ. Mike Αργύρης ευχαρίστησε :

«Τους χορηγούς της διοργάνωσης: DEH Greece, Avra Wave, Lenovo Greece, Sixt Greece, Under Armour, YAMAHA, Pharmacy295, GU Energy Greece και Polygreen!Επίσης  την ΕΝΑΚ, την Τροχαία Αττικής, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συνδιοργάνωσε όλη αυτή την εκδήλωση και φυσικά την ομάδα των 1000 ατόμων που χωρίς εκείνους δεν θα υπήρχε αυτό το τέλειο αποτέλεσμα».

Φωτο: six.for.one/641

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο