Άκυρο το ρεκόρ της McColgan στον Great Scottisch Run – 150μ. μικρότερη η διαδρομή

Κι όμως συνέβη!

Share

Ένα ανθρώπινο λάθος στέρησε το ρεκόρ

Κι, όμως, συμβαίνουν κι αυτά. Πριν από λίγες μέρες είχαμε δει το νέο εθνικό ρεκόρ σε δρόμο στα 10χλμ. που πέτυχε η Eilish McColgan στην Σκωτία και τον Great Scottish Run.

H Σκωτσέζα στις αρχές Οκτωβρίου στην πατρίδα της είχε τρέξει τα 10χλμ. σε 30:18, σπάζοντας μόλις για ένα δευτερόλεπτο το δικό της ρεκόρ που είχε σημειώσει σε έναν άλλο αγώνα της ίδιας σειράς στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το ρεκόρ αυτό τελικα ΔΕΝ θα μετρήσει καθώς η διαδρομή επαναμετρήθηκε και βρέθηκε κατά 150μ. μικρότερη!

Αυτό έγινε, όπως αποφάνθηκαν οι διοργανωτές, από ανθρώπινο λάθος κατά την αρχική μέτρηση του αγώνα.

Η 32χρονη δρομέας δεν φάνηκε να πτοείται ιδιαίτερα, αν και δήλωσε αρχικά απογοητευμένη. “Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Είμαι ευγνώμων που τα ρεκόρ μου κρατούν ακόμα από τον αγώνα Great Manchester 10K (σ.σ το 30:19). Οπότε όλα καλά!“.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση αυτό δεν ακυρώνει τη σπουδαία χρονιά που είχε η Eilish McColgan, η οποία πήρε σημαντικά μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε και μεγάλα ρεκόρ.

To περασμένο μήνα μάλιστα, όπως μας ενημέρωνε από το λογαριασμό της στα social media, ξεκουράστηκε αρκετά αφού πήγε διακοπές στην Αίγυπτο αλλά και στις Σευχέλλες με τον σύντροφό της, τον 800άρη Michael Rimmer.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο