Την Κυριακή ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, TCS London Marathon 2022

Εκκίνηση και για το Λονδίνο!

Share

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το Λονδίνο

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το Βερολίνο και τον BMW Berlin Marathon που έβγαλε ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ, αυτή την Κυριακή όμως έχουμε… Λονδίνο!

Τα βλέμματα των φίλων του Μαραθωνίου στρέφονται πλέον στη βρετανική πρωτεύουσα που αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 30.000 δρομείς στους δρόμους της και σε έναν από τους, κατά γενική ομολογία, καλύτερους αγώνες στον κόσμο!

Ο TCS Marathon έχει μετατεθεί λόγω πανδημίας το φθινόπωρο και είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται αυτήν την περίοδο, ωστόσο, από το 2023 θα επιστρέψει στην αγαπημένη του εποχή, την άνοιξη.

“Μέσα” ο Bekele, “έξω” ο Farah

Kipchoge μπορεί να μην υπάρχει…, όμως υπάρχει Bekele. O Kenenisa Bekele δηλώνει έτοιμος για τη νίκη και μία καλή επίδοση και θέλει να πείσει ότι δεν έχει τελειώσει με τον υψηλό αθλητισμό.

Από την άλλη, ο Βρετανός Mo Farah δήλωσε εκτός τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού στο ισχίο. Έτσι, δεν θα τρέξει μπροστά στο αγαπημένο του κοινό, όπως τόσο πολύ ήθελε και ο ίδιος, αλλά και οι διοργανωτές…

Στα φαβορί συγκαταλέγεται και ο Birhanu Legese – πως θα γινόταν αλλιώς όταν έχει ρεκόρ 2:02:48… – ο οποίος αν και προέρχεται από τραυματισμούς δηλώνει σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα τρέξουν ακόμα, τέσσερις δρομείς με ατομικές επιδόσεις στο 2:03. Ο λόγος για τον Κενυάτη Ammos Kipruto, τον Βέλγο Bashir Abdi, χάλκινο ολυμπιονίκη στο Τόκιο και ασημένιο στο Όρεγκον το περασμένο καλοκαίρι, και τους Αιθίοπες Lemma και Atanaw.

Από ευρωπαϊκής άποψης έχει ενδιαφέρον και το ντεμπούτο του Γάλλου στιπλίστα, Yoann Kowal που θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στην απόσταση.

Υψηλό επίπεδο και στις γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν μία πολύ μεγάλη λίστα με κορυφαίες συμμετοχές και δρομείς με σπουδαία ατομικά ρεκόρ.

Ξεχωρίζουν σίγουρα η Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία με ρεκόρ 2:17:23, αλλά και η Κενυάτισσα Joyciline Jepkosgei με 2:17:43 περσινή νικήτρια, ενώ υπάρχει και τρίτη με επίδοση κάτω από το 2:18, η Ashete Bekere επίσης από την Αιθιοπία.

Υπάρχουν ακόμα πέντε δρομείς με επιδόσεις κάτω από το 2:20, ενώ οι Βρετανοί ποντάρουν αρκετά και στη δική τους, Charlotte Purdue, με ρεκόρ 2:23.26 από τον περσινό αγώνα.

Το πρόγραμμα

Ο αγώνας των γυναικών ξεκινά πρώτος στις 9:00 τοπική ώρα (11 ώρα Ελλάδος), ενώ αυτός των ανδρών ακολουθεί στις 9:40 (11:40 ώρα Ελλάδος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο