Virtual Reality, τώρα και στο τρέξιμο!

Η εικονική πραγματικότητα στη ζωή των δρομέων

Share

Εικονική πραγματικότητα και τρέξιμο

H τεχνολογία της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας (Virtual Reality και Augmented Reality) έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε διάφορα ζητήματα και βοηθώντας σημαντικά τους ανθρώπους.

Τώρα φαίνεται πως θα μπει και στο… τρέξιμο καθώς βλέπουμε εταιρείες έτοιμες να λανσάρουν υπηρεσίες και προϊόντα για δρομείς!

Πρόσφατα γνωστή εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο όπου έχουν προστεθεί υπηρεσίες για δρομείς σε ένα ήδη υπάρχον προϊόν της, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από ένα ζευγάρι γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Στο βίντεο εμφανίζονται δρομείς να τρέχουν στο στάδιο φορώντας τα γυαλιά και να βλέπουν μία σειρά από πληροφορίες και ερεθίσματα που τους βοηθούν να γνωρίζουν το ρυθμό τους, την ταχύτητά τους αλλά και να έχουν οπτικά κίνητρα (pacer).

Κάτι τέτοιο τους βοηθά να κρατούν το ρυθμό που έχουν στοχεύσει αλλά και να “κυνηγήσουν” ένα εικονικό αντίπαλο ώστε να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους στόχους τους.

Τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα

H επαυξημένη πραγματικότητα ουσιαστικά είναι η τεχνολογία που παρουσιάζει στο χρήστη πληροφορίες (εικόνες) που έχουν δημιουργηθεί στον υπολογιστή σε ένα πλαίσιο όμως πραγματικού κόσμου.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην αγορά με τις “δρομικές” υπηρεσίες. Το πιθανότερο είναι να γίνει πάντως τα επόμενο 5-10 χρόνια. Ζυγίζει λίγο περισσότερο από ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιά, όμως μπορεί να σε ταξιδέψει και να δώσει κίνητρο στις προπονήσεις σου!

Για την ώρα κανείς δεν ξέρει αν θα επιτρέπεται στους δρομείς να τα φορούν σε αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο