Crippa o νικητής στα 10.000μ. την τελευταία ημέρα – 4η η Ελλάδα στα μετάλλια

Ολοκληρώθηκε το 26ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Share

Ολοκληρώθηκε το 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο μία διοργάνωση που στέφθηκε από οργανωτική επιτυχία, χάρισε πλούσιες συγκινήσεις, ενώ είναι από τις πιο επιτυχημένες για τη χώρα μας στην ιστορία του θεσμού!

Η Ελλάδα μετά και τις επτά ημέρες των αγώνων κατέλαβε την 4η θέση στον πίνακα των μεταλλίων πίσω μόνο από τις υπερδυνάμεις Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ισπανία.

Συνολικά 28 χώρες κατέλαβαν έστω κι ένα μετάλλιο, ενώ σε επίπεδο αριθμών η Μ. Βρετανία πήρε τα περισσότερα, 20 στο σύνολο.

Η χώρα μας, θυμίζουμε, κατέκτησε 4 χρυσά, δύο με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 και στα 35χλμ. βάδην, στο άλμα εις μήκος με τον Μίλτο Τεντόγλου και στον ακοντισμό με την Ελίνα Τζένκο, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν ασημένια στο επί κοντώ.

Ο Crippa την έκπληξη

Στον μεγάλο τελικό των 10.000μ. των ανδρών ο Ιταλός Yemaneberhan Crippa ήταν πιο δυνατός στην τελική ευθεία και μετά από μία σχετικά γρήγορη κούρσα έφτασε στη νίκη σε 27:46.13.

Άφησε πίσω του τον Νορβηγό Zerei Mezngi (27:46.94) που έτρεξε λίγο “άτσαλα” στα τελευταία μέτρα, ενώ τρίτος ήταν ο Γάλλος Yann Schrub σε 27:47.13 αφήνοντας εκτός μεταλλίων τον συμπατριώτη του Jimmy Gressier (27:49.84) που ήταν και ένα από τα φαβορί.

Ένα ακόμα από τα φαβορί του αγώνα, ίσως το μεγαλύτερο, ο αφρικανικής καταγωγής Βέλγος Isaac Kimeli εγκατέλειψε.

Τα αποτελέσματα

Μάχη μέχρι τέλους στα 800μ.

Σε έναν ακόμα σπουδαίο τελικό, αυτόν των 800μ. των ανδρών, ο Ισπανός Mariano Garcia άντεξε την πίεση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 1.500μ., Βρετανού Jake Wightman και πήρε το χρυσό με 1:44.85, αφήνοντας τον Βρετανό δεύτερο σε 1:44.91 και τρίτο τον Mark English από την Ιρλανδία σε 1:45.19.

Τα αποτελέσματα

Στα υπόλοιπα

Είχαμε ακόμα τους τελικούς των σκυταλοδρομιών 4×100μ. με την Μ. Βρετανία και την Γερμανία να κατακτούν τα χρυσά σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, καθώς και τον τελικό των 100μ. με εμπόδια των γυναικών όπου η Πολωνή Pia Skryszowska αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με 12.53.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Από ελληνικής πλευράς είχαμε τη συμμετοχή της Τατιάνας Γκούσιν στον τελικό του ύψους που τελικά κατετάγη ένατη με καλύτερο άλμα στα 1.86μ., και της Ελισσάβετ Πεσιρίδου στον ημιτελικό των 100μ. με εμπόδια που με 13.16 έμεινε δυστυχώς εκτός τελικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο