Ασημένια η Στεφανίδη – Καλή η 3η ημέρα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Share

Το ασημένιο μετάλλιο κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε τον καλύτερο φετινό της εαυτό, δεν κατάφερε, όμως, να κάνει το ίδιο και με την νεαρή Φιλανδή Wilma Murto που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (4,85μ.).

Έτσι, με καλύτερο άλμα στα 4,75μ. ήταν τελικά δεύτερη φέρνοντας ένα ακόμα μετάλλιο στη χώρα μας μετά τα δύο χρυσά του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και την Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην.

Aυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο για την 32χρονη Ελληνίδα στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, που το 2014 είχε κατακτήσει και πάλι το ασημένιο, ενώ το 2016 και το 2018 είχε ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Έχει ακόμα δύο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού.

Tρεις προκρίσεις

Η τρίτη ημέρα των αγώνων πήγε αρκετά καλά για τη χώρα μας, πέρα από το μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη, καθώς είχαμε τρεις προκρίσεις.

Συγκεκριμένα, η νεαρή Σπυριδούλα Καρύδη με 13,71μ. πέρασε στον τελικό του τριπλούν, ομοίως και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας με καλύτερη βολή στα 76,33μ., ενώ η Δήμητρα Γναφάκη ήταν εντυπωσιακή στα 400μ. με εμπόδια και με 56.45, όχι μόνο έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά πήρε και την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος (Πέμπτη πρωί).

Έγιναν τα 400άρια

Στους τελικούς των 400μ. σε άνδρες και γυναίκες επικράτησαν τα φαβορί, και συγκεκριμένα ο Βρετανός Matthew Hudson Smith στους άνδρες με 44.53 και η Ολλανδή Hemke Bol με 49.44.

Τέλος, στον τελικό των 110μ. με εμπόδια των ανδρών νικητής ήταν, όπως λίγο πολύ αναμενόταν, ο Ισπανός Asier Martinez με 13.14, χάλκινος πριν από έναν μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο