Ringer και Lisowska στον Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού

Άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο

Share

Ο Γερμανός Richard Ringer και η Πολωνή Aleksandra Lisowska ήταν οι μεγάλοι νικητές στον Μαραθώνιο, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που ξεκίνησε σήμερα 15 Αυγούστου στο Μόναχο.

O 33χρονος Ringer με ένα πολύ δυνατό σπριντ στα τελευταία μέτρα πέρασε τον προπορευόμενο αθλητή – τον Maru Teferi από το Ισραήλ – και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη και μάλιστα μπροστά στους συμπατριώτες του, σε 2:10:21.

Ακολούθησε ο Teferi σε 2:10:23, ενώ τρίτος ήταν ένας ακόμα πρώην Αιθίοπας που αγωνίζεται για το Ισραήλ, ο Gashau Ayale σε 2:10:29.

Στον αγώνα απουσίαζαν τα πολύ μεγάλα ονόματα αφού πολλοί είχαν λάβει μέρος πριν ένα περίπου μήνα στο Παγκόσμιο. Τερμάτισαν συνολικά 62 δρομείς από τους 79 που ξεκίνησαν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο τερματισμός έγινε σε ειδικό χώρο εκτός σταδίου με χιλιάδες κόσμου να ζητωκραυγάζει – είχαμε και Γερμανό νικητή – ενώ δυστυχώς δεν είχαμε ελληνική εκπροσώπηση στο αγώνισμα.

O Μαραθώνιος των ανδρών ξεκίνησε στις 11:30 – τοπική ώρα – ενώ οι γυναίκες στις 10:30 κι έγιναν κάτω από αρκετά υψηλή θερμοκρασία.

Τα αποτελέσματα

Στις γυναίκες

Και στις γυναίκες, όμως, ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και κρίθηκε στο τέλος με την Πολωνή 31χρονη Aleksandra Lisowska να είναι η νικήτρια με 2:28:36.

Ακολούθησε η Kostro Parlov από την Κροατία σε 2:28:42, ενώ τρίτη ήταν η Oλλανδή Nienke Brinkman σε 2:28:52.

Τερμάτισαν 52 αθλήτριες, 11 εγκατέλειψαν ανάμεσα τους και η Πορτογαλίδα Sara Moreira που ήταν ανάμεσα στα φαβορί.

Τα αποτελέσματα

Oι Έλληνες

Η ελληνική παρουσία την πρώτη ημέρα των αγώνων ήταν αρκετά θετική με τον Μίλτο Τεντόγλου να περνά εύκολα στον τελικό με 7.94μ., και την Κατερίνα Στεφανίδη να περνά λίγο πιο… αγχωμένα στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Αγωνίστηκε ακόμα η Ραφαέλα Σπανουδάκη στον προκριματικό των 100μ. που όμως έμεινε εκτός συνέχειας με 11.62, ενώ εκτός τελικού έμεινε και η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο