Μεγάλες επιδόσεις στα 200άρια την 7η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου

Πολύ μεγάλες επιδόσεις στο Όρεγκον

Share

Έλαμψε ο Lyles στο 200άρι

Με τους δύο τελικούς των 200μ., σε άνδρες και γυναίκες, να ξεχωρίζουν έγινε και η 7η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός Αμερικάνος Noah Lyles που με 19.31 σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών πίσω μόνο από τον μεγάλο Usain Bolt και τον επίσης Τζαμαϊκανό Yohan Blake.

Οι Αμερικάνοι μάλιστα έκαναν το απόλυτο αφού με τους Bednarek και Knighton πήραν και τα άλλα δύο μετάλλια, αρκετά πιο πίσω βέβαια, με 19.77 και 19.80.

Σφαίρα η Jackson στις γυναίκες

Και στις γυναίκες, όμως η Shericka Jackson από την Τζαμάικα ήταν καθηλωτική με 21.45 πέτυχε νέο ρεκόρ διοργάνωσης αλλά και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, μετά φυσικά από το ασύλληπτο ρεκόρ της Griffith Joiner που κρατά από το 1988!

Δεύτερη ήταν η νικήτρια των 100μ., Shelly Ann Fraser Pryce σε 21.81, φτάνοντας συνολικά τα 13 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (10 χρυσά και 3 ασημένια σε 100μ., 200μ. και 4×100μ.), ενώ τρίτη τερμάτισε η Βρετανίδα Dina Asher Smith σε 22.01.

Ένα από τα φαβορί, η χρυσή ολυμπιονίκης του Τόκιο σε 100μ., 200μ. και 4×100μ., Elaine Thomspon Hera έμεινε πίσω στην 7η θέση με 22.39.

Τα φαβορί στον τελικό των 800μ.

Στο πρόγραμμα της 7ης ημέρας είχαμε και τις τρεις ημιτελικές σειρές των 800μ. των ανδρών.

Εκεί, είδαμε τους οκτώ που πέρασαν στον τελικό , χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη. Άλλωστε τη μεγαλύτερη έκπληξη, τον αποκλεισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Donovan Brazier, την είδαμε χθες στην πρώτη φάση του αγωνίσματος.

Έτσι, στον τελικό που θα διεξαχθεί Σάββατο προς Κυριακή στις 4:10 το πρωί θα έχουμε τρεις Κενυάτες, τον νεαρό Wanyonyi, και τους Κorir και Kisasy, δύο Αλγερινούς, τους Moula και Sedjati, τον Καναδό Marco Arop, τον Γάλλο Tual και τον Αυστραλό Bol.

Σίγουρα αναμένεται μία αρκετά ανοιχτή κούρσα αφού δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί φέτος στο αγώνισμα. Αν ποντάραμε κάπου θα ήταν στον 18χρονο Wanyonyi (γεννημένος 1 Αυγούστου του 2004!), στον συμπατριώτη του Korir, αλλά και στον πιο έμπειρο Arop.

Εκπλήξεις στο 5άρι

Νωρίτερα έγιναν και οι δύο προκριματικές σειρές για τον τελικό των 5.000μ. των ανδρών που θα γίνει κι αυτός ξημερώματα Κυριακής για τη χώρα μας.

Εδώ, είδαμε αρκετές εκπλήξεις με αθλητές να μένουν εκτός, όχι όμως πρώτης γραμμής, όπως ο Ισπανός Mechaal, o Bρετανός Butchart ή ο Αιθίοπας Bekele.

Στον τελικό πέρασε ο Jacob Ingebrigtsen που δείχνει αγριεμένος μετά τον τελικό των 1.500μ., οι Αιθίοπες Kejelcha, Edris και Barega που θέλουν να πάρουν μετάλλιο ή μετάλλια μετά την “αποτυχία” στα 10.000μ, τον Αμερικανό Fisher, 4ο στο 10άρι, και τον Καναδό συναθλητή του Ahmed, και φυσικά τους Ουγκαντέζους ήδη μεταλλιούχους από τα 10.000μ., Chelimo και τον παγκόσμιο ρέκορντμαν, Joshua Cheptegei.

Ο τελικός θα γίνει την τελευταία ημέρα των αγώνων, ξημερώματα Δευτέρας για εμάς στις 4:05 π.μ.

Tέλος, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις έγινε και η πρώτη φάση των 800μ. των γυναικών με 23 να συνεχίζουν στον αυριανό ημιτελικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο