Δεν τα κατάφερε η Τζένκο – Επιβλητική η Jeruto στα στιπλ

Δείτε τι έγινε την 6η ημέρα των αγώνων

Share
Ο τελικός των 3.000μ. στιπλ γυναικών
Eugene Oregon / World Athletics Championships Oregon 2022. ⁣⁣Photo @angeloszymaras⁣⁣⁣ for #azsportsimages

Άνεμος η Jeruto

H Norah Jeruto ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό των 3.000μ. με εμπόδια που έγινε το απόγευμα της 6ης ημέρας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου.

Η Κενυάτισσα που αγωνίζεται, όμως, με τα χρώματα του Καζακστάν ήταν επιβλητική και με 8:53.02 έφτασε στον πρώτο της Παγκόσμιο τίτλο, αλλά και σε ένα νέο ρεκόρ διοργάνωσης.

Ακολούθησαν δύο αθλήτριες από την Αιθιοπία, η Werkuha Getayehu και η Mekides Abebe με 8:54.61 που είναι νέο εθνικό ρεκόρ για την αφρικανική χώρα, και 8:56.08.

Ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος, η Yavi από το Μπαχρέιν έμεινε τέταρτη σε 9:01.31 καθώς στην τελευταία λίμνη έκανε κακό πέρασμα, , ενώ έκπληξη ήταν η 5η θέση της εξαιρετικής Luiza Gega από την Αλβανία με νέο προσωπικό και εθνικό ρεκόρ, 9:10.04.

Οι Αμερικάνες έμειναν πιο πίσω με την Courtney Frerichs να είναι έκτη σε 9:10.59 και την Emma Coburn ακόμα πιο πίσω, στην όγδοη θέση σε 9:16.49, ενώ ανάμεσα τους τερμάτισε η Βρετανίδα Pratt.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Γρήγοροι προκριματικοί στα 5.000μ.

Στο απογευματινό πρόγραμμα είχαμε ακόμα τον προκριματικό των 5.000μ. σε δύο σειρές και 37 αθλήτριες να συμμετέχουν.

Εκτός τελικού έμειναν αθλήτριες όπως η Kostanze Klosterhalfen, αλλά και η Caster Semenya, ενώ πέρασαν τα φαβορί με πρώτη την Letesenbet Gidey.

Πέρασαν ακόμα η Tsegay, δεύτερη στα 1.500μ. πριν λίγες μέρες, η Sifan Hassan που αναζητά την εξιλέωση μετά την 4η θέση στα 10.000μ., η Eilish McColgan, αλλά και οι τρεις Κενυάτισσες Chebet, Kipkemboi και Kite.

Οι περισσότερες μάλιστα σημείωσαν επιδόσεις κάτω από τα 15 λεπτά για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στον τελικό.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα από Σάββατο προς Κυριακή στις 04:25.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του προκριματικού

Δεν τα κατάφερε η Τζένκο

Η Ελίνα Τζένγκο, η πρωταθλήτρια μας στον ακοντισμό συμμετείχε στον προκριματικό του αγωνίσματος που έγινε το απόγευμα της 6ης ημέρας των αγώνων.

Η 20χρονη αθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αφού με καλύτερη βολή στα 57,12μ. ήταν συνολικά 20η.

Χωρίς εκπλήξεις η επόμενη φάση στα 800μ.

Τέλος είχαμε και τον πρώτο προκριματικό γύρο στα 800μ. των ανδρών όπου συνολικά 44 αθλητές συμμετείχαν σε έξι σειρές για προκριθούν συνολικά 24.

Σε αυτή τη φάση δεν είχαμε κάποια σπουδαία έκπληξη και όλα τα φαβορί (Arop, Lopez, Bol, Kibet, Robert, Wanyonyi, Korir κ.ά) συνεχίζουν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί σε τρεις σειρές.

Μοναδική “απώλεια” ήταν ο αποκλεισμός του Αμερικάνου Donovan Brazier, από τον οποίο οι “οικοδεσπότες” της διοργάνωσης περίμεναν αρκετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο