Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: 5η η Στεφανίδη, έγραψε ιστορία η Fraser-Pryce

Δείτε τι έγινε το απόγευμα της τρίτης ημέρας

Share

Tην 5η θέση κατέλαβε τελικά η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ την τρίτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προσπάθησε αρκετά και με καλύτερο άλμα στα 4.70μ. που είναι και η καλύτερη της φετινή επίδοση, ήταν τελικά 5η χάνοντας το μετάλλιο για 10 εκατοστά.

Νικήτρια ήταν η Αμερικανίδα Katie Nagoette με 4.85μ. ίδια επίδοση με τη συμπατριώτισσά της Sandy Morris που ήταν δεύτερη. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Nina Kennedy από την Αυστραλία με 4.80μ.

Η Κατερίνα μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: “Οι συνθήκες ήταν καλές και είχε αρκετό ευνοϊκό άνεμο. Το περίμενα ότι αρκετές αθλήτριες θα ανέβουν ψηλά, όταν είδα τον αέρα. Είμαι ευχαριστημένη για το φετινό ρεκόρ, είμαι όμως καλά και σε θέση να κάνω ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν ήμουν καλά. Ένιωθα βαριά, το κατάλαβα από το ζέσταμα. Στο 4,80 μ. επέλεξα να αφήσω τις άλλες δύο προσπάθειες, κυρίως γιατί είχα ανάγκη να ξεκουραστώ από τα διαδοχικά άλματα και να συγκεντρωθώ. Αν είχα κάνει το 4,85 μ. θα ήταν 20 εκατοστά φετινό ρεκόρ. Ωστόσο αυτό το ύψος ήταν στις δυνατότητές μου. Είχα πολλούς φίλους, είχα οικογένεια, αλλά και ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που με στήριζαν επειδή ήξεραν πως σπούδασα εκεί, ήταν πολύ όμορφα”.

Έγραψε ιστορία η Shelly Ann Fraser-Pryce

Την 5η της νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε η Shelly Ann FraserPryce στον τελικό των 100μ.

Η 36χρονη Τζαμαϊκανή ήταν η νικήτρια στον τελικό με 10.67, με τις συμπατριώτισσές της Shericka Jackson και Elaine Thomspon Herah να παίρνουν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο με 10.73 και 10.81 αντίστοιχα.

Aυτό ήταν το 10ο χρυσό για την απίθανη Τζαμαϊκανή σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (μαζί με 200μ. και 4×100μ.) που είχε κερδίσει τα 100μ. το 2009 στο Βερολίνο, το 2013 στην Μόσχα, το 2015 στο Πεκίνο και το 2019 στην Ντόχα

Σε έναν άλλο μεγάλο τελικό, αυτόν των 110μ. με εμπόδια, ο Αμερικάνος Josh Holloway που ήταν το μεγάλο φαβορί επιβεβαίωσε τον τίτλο του με χρόνο 13.03.

Πέρασαν τα φαβορί στα 1.500μ.

Στο απογευματινό πρόγραμμα της 3ης ημέρας έγινε και ο ημιτελικός των 1.500μ. των ανδρών. Εκεί όλα τα φαβορί πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, με εξαίρεση τον Αιθίοπα Samuel Tefera που δεν τα κατάφερε.

Ο Jacob Ingebrigtsen που φαντάζει σαν το μεγάλο φαβορί, οι Κενυάτες Kipsang και Cheruiyot, αλλά και ο Ισπανός Katir ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο