Ασημένιος ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον!

Το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας

Share
16/07/2022 Eugene Oregon. World Athletics Championships 2022. Photos Angelos Zymaras

To πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου!

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός στον τελικό του μήκους και με 8,32μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, προσθέτοντας ένα ακόμα στην πλούσια συλλογή του.

Μην ξεχνάμε πως πέρα από το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει και ένα ακόμα χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Ο Μίλτος ήταν σταθερά πρώτος κι έκανε πέντε πολύ καλά άλματα (άκυρο, 8,30 μ., , 8.29 μ., 8,24μ., 8,32μ. και 8,20μ.), όμως στην 6η και τελευταία προσπάθεια ο Κινέζος Jianan Wang πήδηξε στα 8, 36μ. και πήρε το χρυσό.

Μετά τον αγώνα με τον γνωστό του “χαλαρό” τρόπο δήλωσε:

Έχανα πολλά εκατοστά στην προσγείωση, που μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Έκανα πολύ καλά άλματα, αλλά δεν ξέφυγε ένα μεγάλο άλμα. Σήμερα οι προσγειώσεις μου ήταν κακές. Άφηνα το σώμα μου πίσω και δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Είναι κρίμα που του έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν εντάξει, τα πατήματα μου καλά, ίσως λίγο να το έχανα στον αέρα“,.

Κρίμα που δεν ήρθε το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού είναι καλοδεχούμενο, τώρα θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου στη διοργάνωση του 2023, που μάλιστα θα γίνει στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα“.

Θρίαμβος των Αμερικάνων στα 100μ.

Το τρία στα τρία έκαναν οι Αμερικάνοι στα 100μ. με τους Kerley, Bracy και Bromell με 9.86 και 9.88 και 9.88 αντίστοιχα να κατακτούν και τα τρία μετάλλια στο αγώνισμα της μίας ανάσας.

Δείτε τι έγινε στον μεγάλο τελικό των 10.000μ. των γυναικών

Τα φαβορί για τον τελικό των 1.500μ. στις γυναίκες

Στο απογευματινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας έγινε και ο ημιτελικός των 1.500μ. των γυναικών.

Στις δύο σειρές αγωνίστηκαν 23 αθλήτριες (μία δεν κατέβηκε) και πέρασαν οι 12 για τον τελικό. Ανάμεσα στις 12 είναι όλα τα φαβορί όπως η Gudaf Tsegay, η Faith Kipyegon, χρυσή ολυμπιονίκης πέρυσι, η Βρετανίδα Laura Muir, η Hirut Meshesha, η Freheni Hailu, η Αμερικανίδα Cory McGee και η Αυστραλή Jessica Hall.

O μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το απογευματινό πρόγραμμα της 4ης ημέρας, δηλαδή ξημερώματα της Τρίτης για εμάς (05:50).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο