Ο Mo Farah συνάντησε τον πραγματικό Mo Farah…

Η συνέχεια στο σίριαλ της αποκάλυψης του Mo

Share

Η ιστορία με την αποκάλυψη του Mo Farah που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη είχε και συνέχεια αφού σε δεύτερο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται ο Βρετανός ολυμπιονίκης να συναντά τηλεφωνικά τον πραγματικό Mo Farah.

Πρόκειται για τον άνθρωπο του οποίου άλλαξαν τα χαρτιά και τα έδωσαν στον νεαρό τότε Hussein Abdi Kahin για να έρθει στην Μ. Βρετανία και να γίνει ο Mo Farah. Ο δεύτερος Mo Farah, στην ουσία ο πραγματικός, ζει στο Τζιμπουτί.

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ έψαξαν και τον βρήκαν και έκαναν βιντεοκλήση όπου οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν και μίλησαν για πρώτη φορά.

“Δεν τον πιστεύω ότι μιλάω μαζί σου” είπε ο δρομέας Μο. “Κουβαλάω το όνομα σου εδώ και χρόνια και είμαι πολύ περήφανος για όσα έχω πετύχει, όμως πάντα αναρωτιόμουν που είναι ο πραγματικός Mohamed και αν είναι καλά”.

“Αισθάνομαι μετά από όλα αυτά σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου. Αισθάνομαι ο εαυτός μου” συνέχισε ο Μο στο ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο The Real Mo Farah.

“Μου λείπει ακόμα η πραγματική μου οικογένεια, αλλά ήδη είμαι αρκετά καλύτερα και με αυτήν την εξέλιξη”, είπε μεταξύ άλλων ο Sir, πλέον, Mo Farah.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές αρχές δήλωσαν πως αυτή η αποκάλυψη δεν θα έχει κάποια συνέπεια για τον Mo, ενώ ξεκινούν και έρευνες για να βρουν την οικογένεια που είχε κρατήσει τον 9χρονο τότε Mo “εσώκλειστο” στο σπίτι.

Αξίζει να πούμε πως εδώ και αρκετά χρόνια ο Μο έχει επικοινωνία με τη μητέρα του Aisha, που ζει μαζί στην Σομαλία. Μάλιστα, όπως δείχνει και το ντοκιμαντέρ, ταξίδεψε στην Σομαλία για να την δει όπως και τον δίδυμο αδερφό του Hassan.

Τελικά ο Μο επισκέπτεται και το χωριό που γεννήθηκε μαζί με τον γιο του Hussein (προφανώς του έδωσε το πραγματικό του όνομα…) καθώς και τον τάφο του πατέρα του.

Tι είχε συμβεί

Ο Μο όταν ήταν 4 ετών έχασε τον πατέρα του στον εμφύλιο πόλεμο της Σομαλίας. Η μητέρα του θέλησε να τον στείλει στην Μ. Βρετανία μέσω μία γυναίκας από το Τζιμπουτί, η οποία πήρε τον Μο και ουσιαστικά τον έστειλε με τα χαρτιά του μεγαλύτερου γιού της, Mohammed Farah.

Από τότε πήρε τη θέση του για πάντα. Ωστόσο, τα πράγματα στην Αγγλία δεν ήταν ιδανικά. Η οικογένεια που τον φιλοξένησε τον κρατούσε αιχμάλωτο μέσα στο σπίτι να κάνει τις δουλειές, ενώ όταν αργότερα τον έστειλαν στο σχολείο τον απειλούσαν σε περίπτωση που αποκαλύψει την αλήθεια.

Όταν στα 12 του ζήτησε βοήθεια από μία δασκάλα, την Alan Watkinson, τότε οι αρχές τον πήραν και τον έδωσαν σε μία νε΄α οικογένεια Σομαλών για να τον μεγαλώσουν. Ήταν ουσιαστικά η οικογένεια ενός συμμαθητή του, με την μητέρα την Kinsi να του συμπεριφέρεται άψογα και τον Μο να περνά όμορφα χρόνια!

Αργότερα ήρθαν οι επιτυχίες στον αθλητισμό και το 2000 ο Μο έγινε Βρετανός υπήκοος – δεν ήταν τόσο εύκολο όμως η επιμονή των ανθρώπων του σχολείου του βοήθησε – παρά το γεγονός ότι οι πραγματικοί γονείς του δεν είχαν βρεθεί ποτέ σε βρετανικό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο