Εκτός Παγκοσμίου η Molly Seidel για δύο λόγους

Διπλή δυσκολία για την χαμογελαστή Molly Seidel

Share

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου θα μείνει το χαμογελαστό κορίτσι, η Molly Seidel.

Θυμίζουμε η Αμερικανίδα ήταν η ευχάριστη έκπληξη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στον Μαραθώνιο όπου κατέλαβε την τρίτη θέση!

Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν έχει την τύχη με το μέρος της.

Όπως ανακοίνωσε δημόσια στα social media δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (είχε πάρει την πρόκριση) για δύο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την ψυχική της υγεία καθώς όπως δεν δίστασε να αναφέρει το τελευταίο διάστημα δεν αισθάνεται πολύ καλά, ωστόσο, δεν ήθελε να αναφερθεί περαιτέρω στο θέμα.

Η 28χρονη Seidel πάσχει από  ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) και η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει για να το αντιμετωπίσει “κολλάει” στους κανόνες αντιντόπινγκ.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με έναν τραυματισμό στο ισχίο ο οποίος δεν φαίνεται να της περνά. Έτσι, όπως δήλωσε, δεν θέλει να ρισκάρει ένα κάταγμα, αλλά και να “κάψει” μία θέση από την τριάδα των Αμερικανών στο Πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα γίνεται και στην “έδρα” τους.

Έτσι, η χαμογελαστή δρομέας πήρε την απόφαση να κάνει ένα βήμα πίσω και να μη στερήσει μία θέση από την ομάδα. Επιπλέον, θα βρει το χρόνο να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να επιστρέψει πιο δυνατή, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Αντικατάσταση με την κορυφαία

Η αθλήτρια που θα πάρει τη θέση της στην τριάδα των Αμερικανών στον Μαραθώνιο δεν είναι άλλη από την Keira DAmato, η οποία φέτος πήρε το εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ και θα πλαισιώσει την υπόλοιπη ομάδα με τις Sara Hall και Emma Bates.

Δείτε το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Το ποστ της Molly Seidel

Ποια είναι η Molly

H Molly Seidel έχει γεννηθεί στις 12 Δεκεμβρίου του 1994. Σπούδασε στο University of Notre Dame στην Ιντιάνα, ενώ έγινε γνωστή με τη νίκη της στον πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου του NCAA (εθνικό πρωτάθλημα φοιτητών).

Μετά από αρκετές επιτυχίες στον ανώμαλο δρόμο, το 2020 δοκίμασε την τύχη της στον Μαραθώνιο και με την πρώτη πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκεί, το 2021 πήρε το χάλκινο μετάλλιο μετά από μία καταπληκτική κούρσα. Την περασμένη άνοιξη έτρεξε στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ωστόσο, εγκατέλειψε. Συνολικά έχει τερματίσει μόλις 4 Μαραθωνίους από τους 5 που έχει ξεκινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο