9ος Μητροπολιτικός Αγώνας Δρόμου – Aκύρωση

Αγώνες στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού

Share

Προσοχή: Ο αγώνας ματαιώνεται για το 2020. Αναμένεται ημερομηνία του 2021.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:
«Ο ΕΥΚΛΗΣ λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως με την πανδημία που έχει ενσπείρει τον πανικό σε όλο τον πλανήτη, σεβόμενος τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσπισθεί για την ασφάλεια μας, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ακύρωση του 9ου Μητροπολιτικού Αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τις 3 Μαϊου 2020».

Αυτό που προέχει αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων μας, καθώς και η προστασία των εαυτών μας και των συνανθρώπων μας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνει τον 9ο Μητροπολιτικό Αγώνα στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: τρεις διαδρομές 10.2 χλμ,  5.1 χλμ και 2.000 μέτρων για παιδιά.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 στις 18:00 στον χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και θα κλείσουν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Εκκίνηση-τερματισμός: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (είσοδος από Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος του τερματικού σταθμού Ελληνικού του ΜΕΤΡΟ.)

Ώρα εκκίνησης: 17:30 εκκίνηση των 2000 μέτρων για παιδιά και

18:00 εκκίνηση των 10.2 χλμ και 5.1 χλμ

Περιγραφή διαδρομής: 5.1 χλμ (γαλάζια γραμμή)

Από το σημείο εκκίνησης στην ανατολική πλευρά του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού (απέναντι από γκολφ Γλυφάδας) περνάμε στον Ανατολικό Αεροδιάδρομο, φθάνουμε μέχρι την αναστροφή 2.5 χλμ και επιστρέφουμε διαγράφοντας έναν πλήρη κύκλο.

Περιγραφή διαδρομής: 10.2 χλμ

Ίδια με την διαδρομή των 5.1 χλμ αλλά γίνεται δύο φορές.

Όλες οι διαδρομές είναι εντελώς επίπεδες από την αρχή έως και τον τερματισμό.

* Σημείωση:

Οι διαδρομές είναι πλήρως προστατευόμενες από οχήματα και μετρημένες, ενώ καθ’ όλο το μήκος τους θα υπάρχει σήμανση. Οι αγώνες θα γίνουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό και παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής:

α)Στην διαδρομή των 10,2 χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

β)Στην διαδρομή των 5,1 χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 15 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

γ)Στην διαδρομή 2 χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά από 10 ετών μέχρι 14 ετών, κατόπιν συμπλήρωσης φόρμας αποδοχής εκ μέρους του γονέα-κηδεμόνα τους.

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 τις ώρες 10:00-20:00 στα γραφεία του ‘ΕΥΚΛΗ’ στην οδό Αργυρουπόλεως 94-96, Αργυρούπολη στον 1ο Όροφο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 από 16:00 μέχρι 17:00 στη γραμματεία του αγώνα (δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού).

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ για τις διαδρομές των 5.1 χλμ και 10.2 χλμ. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν .

Το T–shirt του αγώνα είναι προαιρετικό με αντίτιμο 5€.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), αριθμό δρομέα, μετάλλιο, νερά, φρούτο.

Φόρμα Εγγραφής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο site της διοργάνωσης.

και θα επικυρώνονται αφού θα έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του “ΕΥΚΛΗ”.

Κατάθεση χρημάτων:

Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του “ΕΥΚΛΗ” στην Τράπεζα Πειραιώς 5081062736052IBAN GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.

Προσοχή: Στο καταθετήριο πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος με αιτιολογία: “για τον 9ο Μητροπολιτικό αγώνα και για την διαδρομή 5.1 χλμ ή 10.2 χλμ”.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας και την καταβολή του χρηματικού ποσού θα λάβετε ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Χρονικό όριο: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την διαδρομή των 10.2 χλμ σε 2 ώρες μετά την εκκίνηση. Πέραν του χρονικού ορίου θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες των αγώνων 5,1χλμ κ 10,2χλμ και επιπλέον οι νικητές των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

  • 15-18 ετών
  • 18-29 ετών
  • 30-45 ετών
  • 46-59 ετών
  • 60+

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν στις 19:30.

Παράλληλος αγώνας 2.000μ για παιδιά.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα των 2.000μ για παιδιά ηλικίας από 10 ετών μέχρι 14 ετών πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Εγγραφές για τον αγώνα των 2.000μ για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 17:00 ή με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα στη γραμματεία του αγώνα.

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων θα δοθεί στις 17:30.

Πρόσβαση στην εκκίνηση:

α. Από Αθήνα μέσω Λεωφ. Βουλιαγμένης

Παίρνουμε τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, φτάνουμε στον τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα.

Στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού, κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά και φθάνουμε στην πύλη εισόδου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Στάθμευση οχημάτων έξω από τον χώρο του Αεροδρομίου (Κίτρινη γραμμή-θα δοθούν οδηγίες μέσω της ιστοσελίδας και του Facebook του “ΕΥΚΛΗ”).

β. Από Πειραιά μέσω Ποσειδώνος

Στρίβουμε στη Λεωφόρο Αλίμου και βγαίνουμε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Φτάνουμε στον τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα. Στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού και κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά. Στο τέλος του δρόμου βρίσκουμε την πύλη εισόδου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Στάθμευση οχημάτων έξω από τον χώρο του Αεροδρομίου (Κίτρινη γραμμή-θα δοθούν οδηγίες μέσω της ιστοσελίδας και του Facebook του “ΕΥΚΛΗ”).

Εθελοντές:

Για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν το σύνολο των παροχών (μετάλλιο, νερό, φρούτο, κ.λπ.) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e–mail: [email protected] ή στο τηλ. 6992757633 (Κος Αμανατίδης)

Σημείωση:

Ο αγώνας σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία η να ακυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του συλλόγου και τα ΜΜΕ.

Χώρος Πάρκινκ

Υπάρχουν χώροι για παρκάρισμα σε όλο το μήκος του δρόμου από το σταθμό μετρό Ελληνικού μέχρι την είσοδο στο Αεροδρόμιο(κίτρινη γραμμή).

Πληροφορίες:

Στη σελίδα του ΕΥΚΛΗ www.efklis.gr και facebook.com/efklis

Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Αχίλλειος Άθλος
2-10-2016: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο ημιμαραθώνιος «4ος Αχιλλειος Άθλος» και οι παράλληλοι αγώνες 5,2 χλμ. και ο παιδικός 1.000 μ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο