Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία – Run for the Kids with disabilities 2023

Share

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities – Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) είναι ένας ενιαίος θεσμικός Φορέας, που υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Ο ρόλος του είναι διττός καθώς λειτουργεί τόσο ως νοσηλευτικό ίδρυμα, που παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, όσο και ως Φορέας ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα Αναδοχής, Υιοθεσίας, αλλά και Παιδικής Προστασίας. Υπό την αιγίδα του λειτουργούν 3 Δομές για Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) εντός Αττικής ( Δυτική & Ανατολική Αττική και Βούλα), 4 Δομές που αφορούν την παιδική προστασία («Η Μητέρα», Παιδόπολη Αγ. Βαρβάρα, Αναρρωτήριο Πεντέλης, Παιδόπολη Αγ. Ανδρέας), καθώς και 1 Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο («Μιχαλήνειο»).

O Σύλλογος Ιωνάς ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) καθώς και την προετοιμασία, των ατόμων αυτών για συμμετοχή τους σε Αθλητικές Διοργανώσεις.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 5χλμ και 10χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους σκοπούς και το έργο του Κ.Κ.Π.Π.Α και ειδικότερα του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας μέσα από το άνοιγμα του χώρου στους δρομείς και παράλληλα τη συμμετοχή των παιδιών και των ανθρώπων που τους φροντίζουν σε έναν αγώνα δρόμου.

Το ΠΙΚΠΑ ιδρύθηκε αρχικά το 1914 για την φροντίδα θυμάτων πολέμου. Αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για την φροντίδα και προστασία του παιδιού. Μετά το 1950, ιδρύθηκε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δυναμικότητας 400 κλινών και με ξεχωριστή Μονάδα Σπαστικών, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ.Β).

Το σημερινό Π.Α.Α.ΠΑ.Β. αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα, που ως στόχο έχει την προστασία, αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα προστατεύει συνολικά 130 παιδιά:

  • Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή της Βούλας,
  • Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Θ.Χ.Π.Π. Αθήνας, στην περιοχή του Σκαραμαγκά, καθώς και
  • Στις δομές αποϊδρυματισμού στις περιοχές της Δραπετσώνας ,Πατησίων και Βύρωνα.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 όλοι μαζί θα τρέξουμε για όλα τα παιδιά με αναπηρία

Οι εγγραφές γίνονται στον σύνδεσμο

Kατεβάστε παρακάτω την πλήρη προκήρυξη της διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run for the Kids with Disabilities 2024 - “Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία”
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
8ος Αγώνας Δρόμου Μνημείων Θεσσαλονίκης – Yedi Kule Conquest 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο