Run Greece 2023 – Καστοριά

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Run Greece 2021

O τέταρτος σταθμός της σειράς Run Greece 2023 θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 5, 10χλμ. & Ημιμαραθώνιου και διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τοπικούς δήμους και περιφέρειες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.run-greece.gr/

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

Run Greece 2023 – Καστοριά – Προκήρυξη

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Δήμο Καστοριάς, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, προκηρύσσουν το RUN GREECE αγώνες πόλης, Ημιμαραθώνιο δρόμο 21.100 μ., δρόμο 10.000 μ., 5000 μ. Ανδρών-Γυναικών και δρόμο 1.000 μ. για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων.
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Ημιμαραθώνιος (21.100 μ.) ώρα έναρξης:10:00

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην Μ. Αλεξάνδρου. Οι δρομείς θα διασχίσουν την Μ. Αλεξάνδρου, Ορεστιάδας, θα αφήσουν πίσω τους το γραφικό Ντολτσό και την πόλη της Καστοριάς, περνούν από το Νοσοκομείο, τη Σπηλιά του Δράκου, συνεχίζοντας προς την ιστορική Μονή της Μαυριώτισσας (11ου αιώνα), συνεχίζουν διασχίζοντας την οδό Σουγαρίδη, κατευθυνόμενοι στον Ναυτικό Όμιλο και μπαίνουν ξανά στην πόλη, στην Λεωφόρο Νίκης έχοντας στο αριστερό τους χέρι την παραδοσιακή γειτονιά Απόζαρι, φθάνοντας στην Πλατεία Μακεδονομάχων, περνώντας την οδό 11ης Νοεμβρίου μπαίνοντας στην Μ. Αλεξάνδρου, με κατεύθυνση το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στρίβοντας στον κόμβο προς την Λεωφόρο των Κύκνων στην οποία θα γίνει αναστροφή στο ύψος του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Καστοριάς, για να επιστρέψουν μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς συνεχίζοντας για τη 2η στροφή, κάνοντας την ίδια διαδρομή, εκτός του κομματιού της Λεωφόρου των
Κύκνων, οι αθλητές-τριες τερματίζουν μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Δρόμος 10.000 μ. σε Δημόσια Οδό ώρα έναρξης: 10:00

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην Μ. Αλεξάνδρου. Οι δρομείς θα διασχίσουν την Μ. Αλεξάνδρου, Ορεστιάδας, θα αφήσουν πίσω τους το γραφικό Ντολτσό και την πόλη της Καστοριάς, περνούν από το Νοσοκομείο, τη Σπηλιά του Δράκου, συνεχίζοντας προς την ιστορική Μονή της Μαυριώτισσας (11ου αιώνα), συνεχίζουν διασχίζοντας την οδό Σουγαρίδη, κατευθυνόμενοι στον Ναυτικό Όμιλο και μπαίνουν ξανά στην πόλη, στην Λεωφόρο Νίκης έχοντας στο αριστερό τους χέρι την παραδοσιακή γειτονιά Απόζαρι, φθάνοντας στην Πλατεία Μακεδονομάχων, περνώντας την οδό 11ης Νοεμβρίου μπαίνοντας στην Μ. Αλεξάνδρου, με κατεύθυνση το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στρίβοντας στον κόμβο προς την Λεωφόρο των Κύκνων κάνοντας αναστροφή στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου, για να επιστρέψουν και να τερματίσουν μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Δρόμος 5.000 μ. (Δρόμος Αλληλεγγύης) ώρα έναρξης; 11:30

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (απέναντι από την είσοδο του πάρκιγκ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) επί της Λεωφόρου των Κύκνων, κάνοντας αναστροφή στο ύψος του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, διασχίζοντας τη Λεωφόρο των Κύκνων από το άλλο ρεύμα φθάνοντας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, συνεχίζοντας στο αριστερό ρεύμα της Μ. Αλεξάνδρου και εισέρχονται στην οδό Ορεστιάδας, φθάνοντας στο ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου (Ντολτσό) όπου κάνουν αναστροφή (σημείο ελέγχου) και συνεχίζουν στο αριστερό ρεύμα της Ορεστιάδας, βγαίνοντας στη Μ. Αλεξάνδρου και τερματίζουν μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, έχοντας διανύσει 5000 μ.

Δρόμος 1.000 μ. Αγοριών-Κοριτσιών ώρα έναρξης; 11:20

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (απέναντι από την είσοδο του πάρκιγκ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) επί της Λεωφόρου των Κύκνων, κάνοντας αναστροφή στο ύψος της οδού Θουκυδίδου, με κατεύθυνση την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς όπου και τερματίζουν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να συμμετέχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι).
Στους αγώνες δρόμων 10 χλμ. και 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2011 και μεγαλύτεροι).
Στον αγώνα δρόμου 1 χλμ. Παιδιών θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας του, (γεννημένοι τα έτη 2012-2013-2014) και για τα Δημοτικά Σχολεία να πηγαίνει στις τάξεις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια νικητών. Στους πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 2.000 δρομείς
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία ως εξής:

Ημιμαραθώνιος: 200 (γεννημένοι/ες το 2005 και μεγαλύτεροι/ες)
Αγώνας 10χλμ: 300 (γεννημένοι/ες το 2011 και μεγαλύτεροι/ες)
Αγώνας 5χλμ: 800 (γεννημένοι/ες το 2011 και μεγαλύτεροι/ες)
Αγώνας Παιδιών: 700 (παιδιά γεννημένα το 2012, 2013, 2014)

Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο και τους δρόμους 5 χλμ. και 10 χλμ. αλλά και τον αγώνα Παιδιών 1000 μ. θα πρέπει να γίνουν έως την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου (εάν οι συμμετέχοντες επιθυμούν να αναγράφεται και το όνομά τους στον αριθμό τους) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.run-greece.gr, ή έως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ηλεκτρονικά ή στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Αγ. Αθανασίου 36 τηλ. 2467023555 στο ειδικό έντυπο συμμετοχής που συνοδεύει την προκήρυξη.
Εγγραφές μετά τις 12 Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα παραπάνω όρια συμμετοχής στον Αγώνα και μόνο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Kατεβάστε παρακάτω το έντυπο ατομικής εγγραφής.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

OMAΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ) – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΓΑΣ – ΦΟΡΕΩΝ – ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (συνδρομή συμμετοχής 5€ ανά άτομο)

Για την υποβολή ομαδικών εγγραφών Σχολείων ή Σωματείων ΣΕΓΑΣ που πληρούν το ελάχιστο όριο των 10 μαθητών θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο το επισυναπτόμενο αρχείο STUDENTS (students_registration_run-greece_kastoria για την Καστοριά), το οποίο είναι σύννομο με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Για την υποβολή ομαδικής εγγραφής Σχολείου ή Σωματείου ΣΕΓΑΣ δεν αρκεί η αποστολή ονομαστικής κατάστασης από το σχολείο.

Παράλληλα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να υποβάλλεται υπογεγραμμένη η «Υπεύθυνη Δήλωση για την Πραγματοποίηση Ομαδικής Εγγραφής» που αντιστοιχεί στον εκάστοτε αγώνα.

Το σχετικό αυτό αρχείο μαζί με την αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να αποστέλλεται είτε από το Σχολείο/Σωματείο ΣΕΓΑΣ είτε από την τοπική ΕΑΣ στο [email protected].

Κατεβάστε παρακάτω το έντυπο ομαδικής εγγραφής.

Το σχετικό αρχείο θα πρέπει να έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συμπληρωμένα όλα τα πεδία που αφορούν στα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας κάθε συμμετέχοντα – μέλους της ομάδας (προσωπικό τηλέφωνο επικοινωνίας ή κηδεμόνα, τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης). Η δήλωση προσωπικού email είναι προαιρετική. Ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητη η συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας (email – κινητό τηλέφωνο) του επικεφαλής της ομάδας.

Σημειώνεται ότι υποβολή ομαδικών εγγραφών Σχολείων ή Σωματείων ΣΕΓΑΣ μπορεί να γίνει απευθείας μέσω του online συστήματος (καταχώρηση δηλαδή μίας μίας εγγραφής).

Για την υποβολή ομαδικών εγγραφών άλλων ομάδων/συλλόγων/φορέων που πληρούν το ελάχιστο όριο των 10 συμμετεχόντων θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο το επισυναπτόμενο αρχείο GROUP (group_registration_run-greece_kastoria για την Καστοριά ), το οποίο είναι σύννομο με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Όπως και για την υποβολή ομαδικών εγγραφών Σχολείων ή Σωματείων ΣΕΓΑΣ, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί η αποστολή ονομαστικής κατάστασης.

Παράλληλα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να υποβάλλεται υπογεγραμμένη η «Υπεύθυνη Δήλωση για την Πραγματοποίηση Ομαδικής Εγγραφής» που αντιστοιχεί στον εκάστοτε αγώνα.

Το αρχείο ομαδικής εγγραφής συνοδευόμενο από την αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να αποστέλλεται στο [email protected].

Το σχετικό αρχείο θα πρέπει να έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συμπληρωμένα όλα τα πεδία που αφορούν στα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας κάθε συμμετέχοντα – μέλους της ομάδας (προσωπικό τηλέφωνο επικοινωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης). Η δήλωση προσωπικού email είναι προαιρετική. Ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητη η συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας (email –κινητό τηλέφωνο του επικεφαλής της ομάδας) Θα πρέπει να γίνει σεβαστό και απολύτως κατανοητό από όλους τους ενδιαφερόμενους ομαδικών εγγραφών ότι για την υποβολή οποιασδήποτε ομαδικής εγγραφής θα πρέπει να ακολουθούνται οι παραπάνω οδηγίες και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο το αντίστοιχο συνημμένο αρχείο (excel) ομαδικής εγγραφής. Σε διαφορετική περίπτωση το υποβληθέν αρχείο ΔΕΝ θα μπορεί να ληφθεί υπόψη.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 20:00.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη:
⦁ Του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) και αναφέρει τον αριθμό συμμετοχής του
⦁ Της Αστυνομικής του Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ)

Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα, αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα. Διαφορετικά ΔΕΝ θα είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού.

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν ένα φάκελο που περιέχει:
• Τον Αριθμό Συμμετοχής τους με ενσωματωμένο Chip Χρονομέτρησης
• Παραμάνες για τον Αριθμό Συμμετοχής
• Αυτοκόλλητο με τον Αριθμό Συμμετοχής για την Τσάντα του Δρομέα

Κατεβάστε παρακάτω την πλήρη προκήρυξη με τους χάρτες των διαδρομών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Αγώνας Δρόμου Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Vavdos Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Egnatia Run 2024
Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο