Δοκιμάσαμε το νέο Reebok FloatRide

Οι εντυπώσεις μας μετά από δύο εβδομάδες με το νέο μοντέλο

Share

Η Reebok αυτήν την άνοιξη μας φύλαγε μία έκπληξη. Το νέο FloatRide, ένα νέο μοντέλο που έφτασε και στα χέρια μας με… υψηλές προσδοκίες αφού τόσο η εταιρεία όσο και αρκετά δρομικά μέσα στο εξωτερικό έχουν δημιουργήσει έναν μικρό «μύθο» γύρω από το όνομά του. Για τον λόγο αυτό αλλά και γιατί έτσι οφείλουμε σταθήκαμε πολύ αυστηροί και απαιτητικοί μαζί του.

H πρώτη εντύπωση
Αρχικά θα πρέπει να παραδεχθούμε πως το FLoatRide κερδίζει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του. Η νέα τεχνολογία (αλλά και μόδα) του «πλεκτού» έντυσε και αυτό το μοντέλο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.
Η κατασκευή του ουσιαστικά αποτελείται από δύο μέρη. Το ένα, με την επένδυση Ultraknit που καλύπτει σαν κάλτσα τα ¾ του πέλματος, και το άλλο με μία πιο δομημένη κατασκευή που ξεκινά σχεδόν από το μέσο του πέλματος και το αγκαλιάζει σταδιακά προς τα πίσω έως τη φτέρνα, σαν «θήκη» για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Όσον αφορά τη σόλα τώρα, το υλικό FloatRide, είναι η νέα πρόταση της Reebok και αποτελούσε για εμάς ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ας πάρουμε, όμως, μία μία τις παραμέτρους που μας ενδιέφεραν περισσότερο, κρίνοντας μετά από περισσότερα από 100 χλμ. σε ένα διάστημα δύο περίπου εβδομάδων με προπονήσεις σε μεγάλο εύρος ταχυτήτων, κυρίως σε ομαλά εδάφη όπως ταρτάν και άσφαλτο.

Άνεση/Εφαρμογή: Το Ultraknit, το οποίο έχουμε δοκιμάσει και αλλού με άλλες βέβαια πατέντες, είναι εξαιρετικό σε θέμα εφαρμογής. Το FloatRide άλλωστε είναι από τα λίγα μοντέλα που η πλεκτή κατασκευή αγκαλιάζει τόσο μεγάλο τμήμα του πέλματος. Το πόδι είναι καλυμμένο μέχρι σχετικά ψηλά, η πίεση είναι πραγματικά όσο πρέπει, και δεν προκαλεί ασφυξία, ενώ είναι αρκετά ελαστικό, κάποιες φορές ίσως παραπάνω απ’ όσο θα θέλαμε.
Η οπίσθια κατασκευή ασφαλίζει τη φτέρνα, και την αγκαλιάζει πολύ προσεκτικά χάρη στο μαλακό στεφάνι στα σημεία επαφής με το δέρμα.
Τα δυο αυτά διαφορετικά μέρη δένουν αρμονικά και παράγουν ένα πολύ καλό κράτημα του ποδιού ακόμα και σε σχετικά γρήγορα κομμάτια που εκτελέσαμε στο ταρτάν.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το ειδικό πλέγμα που υπάρχει και στις δύο πλευρές του FloatRide και δένει στο οπίσθιο τμήμα συνδέοντας, ουσιαστικά, τη βάση του παπουτσιού με τα κορδόνια αλλά και το πίσω μέρος. Έτσι, όταν τα κορδόνια σφίγγουν το παπούτσι θωρακίζεται σε τρία σημεία και παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα.

To υλικό Ultraknit “δεσπόζει” στο άνω μέρος 

Απόσβεση κραδασμών/αντίδραση: Ανεξάρτητα με αυτό που προμηνύει η εμφάνισή του, το δυνατό σημείο του παπουτσιού – το επιβεβαιώνει άλλωστε και το όνομα του – είναι η τεχνολογία FloatRide. Πρόκειται για τον «αφρό» που υπάρχει σε όλο το μήκος της σόλας. Η αίσθηση του, λοιπόν, είναι πράγματι ξεχωριστή. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η σόλα σου δίνει την αίσθηση ότι επιπλέεις (εξ’ ου και το όνομα). Δεν θα λέγαμε πως πήραμε ακριβώς αυτήν την αίσθηση. Ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός καλής απόκρισης του εδάφους λόγω του μικρού σχετικά πάχους, με ασφαλή, όμως αντίδραση του υλικού και μεγάλο περιορισμό των κραδασμών. Περισσότερο θα λέγαμε ότι σου δίνει την αίσθηση ότι «ρολάρεις» στο έδαφος σε όλες τις ταχύτητες που το τρέξαμε, ιδιαίτερα στα πιο ομαλά εδάφη όσο σκληρά κι αν ήταν, χωρίς όμως να αισθάνεσαι «χτύπημα» από το έδαφος. Ταυτόχρονα, το περιμετρικό πλαίσιο αφρού EVA Support Rim προσθέτει “πόντους” σιγουριάς σε κάθε προσγείωση ισορροπώντας το πόδι.

Πρόσφυση: Η Reebok φαίνεται πως δίνει μεγάλη σημασία σε αυτήν την παράμετρο. Ο ειδικός σχεδιασμός της εξωτερικής σόλας αλλά και το ειδικό υλικό (Hi Abrasion) το μαρτυρούν. Το αποτέλεσμα τη δικαιώνει αφού πραγματικά πρόκειται για ένα μοντέλο που γραπώνει το έδαφος. Έτυχε να το δοκιμάσουμε αρκετές βροχερές μέρες σε άσφαλτο και πραγματικά μας εντυπωσίασε.


Σχεδιασμός αλλά και υλικά που εγγυώνται αποτελεσματική πρόσφυση

Διαπνοή: Αυτή η παράμετρος είναι ακόμα πιο σημαντική ιδιαίτερα για τα μοντέλα που δοκιμάζονται καλοκαιρινούς μήνες. Το FloatRide πάντως δεν μας δυσκόλεψε να το αξιολογήσουμε αφού η Ultraknit κατασκευή κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας μία ευχάριστη αίσθηση στο εσωτερικό ακόμα και μετά από 60’ συνεχόμενου τρεξίματος.

Συνολικά
Το νέο FloatRide μας άρεσε! Συνδυάζει όλα όσα οφείλει να διαθέτει ένα καθημερινό προπονητικό μοντέλο, δηλαδή σημαντική αντικραδασμική ικανότητα, πρόσφυση κι εφαρμογή, με ξεχωριστή εμφάνιση και άνεση.
Η χρήση του σε μεγάλη γκάμα προπονήσεων το κάνει ιδανικό για ένα all around μοντέλο, είτε για δρομείς που ξεκινούν τώρα το τρέξιμο, είτε για αρκετά πιο έμπειρους που προετοιμάζονται για αγώνες από τα 5χλμ. έως και τον Μαραθώνιο. Επιπλέον, βάζει τη Reebok πολύ δυναμικά στον «χορό» των δρομικών μοντέλων αφού συναγωνίζεται με μεγάλη άνεση τις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Βάρος: 254γρ.
Drop: 8mm

Το νέο Reebok FloatRide είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα στο www.reebok.com/gr και από τον Αύγουστο και σε επιλεγμένους συνεργάτες της εταιρείας σε περισσότερες χρωματικές επιλογές.

του Βασίλη Παπαϊωάννου
Υπεύθυνου Σύνταξης RUNNER Magazine

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Mizuno Wave Neo Collection
Η νέα High Performance Running συλλογή με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο