Hoka One One Clifton 3

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Hoka One One

Share

Αν είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιο μοντέλο της εταιρείας τότε πιθανό να είστε γνώριμοι με την αίσθηση ενός μοντέλου της Hoka One One. Αν όχι, τότε και το Clifton 3, όπως και πολλά Hoke One One σε κερδίζει αμέσως, αφού πρώτα βέβαια σε “ξαφνιάσει” με την εμφάνισή του. Κι αυτό γιατί έρχεται με μία ενισχυμένη σόλα – που είναι και το βασικό γνώρισμα της εταιρείας.

Το πάτημα
Το πάτημα του είναι ασυναγώνιστα μαλακό. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα ανταγωνιστικά, εξίσου ή και λιγότερο μαλακά μοντέλα, είναι πως αυτή η αίσθηση είναι αντιληπτή σε όλο το μήκος του, από τη φτέρνα μέχρι και τα ακροδάχτυλα. Aυτά είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά γενικότερα για τη σειρά Clifton, και τα πρώτα 2 μοντέλα που προηγήθηκαν, τα οποία απόκτησαν πολλούς φίλους.

“Αναβάθμιση” στο επάνω μέρος
Το νέο Clifton 3, όμως, ξεχωρίζει γιατί εκτός από αυτά διαθέτει ένα νέο, διχτυωτό υλικό στο επάνω μέρος, που δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια και εφαρμογή, επιτρέποντας στο υπόλοιπο παπούτσι να “δουλέψει” ακόμα καλύτερα. Πλέον, το επάνω μέρος καλύπτεται από νέο υλικό χωρίς ραφές, αξιοσημείωτα πιο ανθεκτικό που δένει καλύτερα με τη σόλα και δημιουργεί ένα πιο ασφαλές πλαίσιο.

Σταθερή αξία
Όσον αφορά τη σόλα, το υλικό CMEVA που λανσάρει η εταιρεία εδώ και χρόνια, αποτελεί το βασικό συστατικό, μεταφέροντας όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά. Μέγιστη απόσβεση κραδασμών αλλά και ώθηση προς τα εμπρός αφού τη στιγμή που το πέλμα “ρολάρει” στο έδαφος και το βάρος πέφτει στα δάχτυλα, το πίσω μέρος της σόλας “ωθεί” προς τα εμπρός.

Ο γενικότερος σχεδιασμός ακολουθεί τα χνάρια της φιλοσοφίας της σειράς, με τη διαφορά ότι μεγάλωσε ελαφρώς ο χώρος μπροστά στα δάχτυλα, σε σύγκριση, κυρίως, με την προηγούμενη 2η έκδοση, η οποία ήταν πιο στενή.

Συνολικά…
Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κάνει το τρέξιμο σας απολαυστικό. Ανεξάρτητα το πού θα τρέξετε, το μαλακό πάτημα και η προστασία από κραδασμούς θα σας ακολουθούν, δίνοντας μία άλλοτε μικρή άλλοτε μεγάλη ώθηση προς τα εμπρός (εξαρτάται και από τον τρόπο που κινείται το πέλμα σας). Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι πως η αυτή η ικανότητα γίνεται αισθητή σε όλο το πέλμα. Όσον αφορά τις πιο γρήγορες προπονήσεις, το νέο Clifton δεν θα σας περιορίσει σημαντικά. Ρολάρει καλά στο έδαφος, έχει πολύ χαμηλό βάρος, ενώ στο αντίποδα, ίσως, αυξάνει ελαφρώς τον χρόνο επαφής στο έδαφος.

Το νέο Clifton είναι ένα μοντέλο που αξίζει να δοκιμάσετε. Ιδανικές “κατηγορίες” δρομέων είναι αυτοί που τρέχουν πολλά χιλιόμετρα σε διάφορα εδάφη (σκληρά ή μαλακά), όσοι προσγειώνονται και “μένουν” πολύ στη φτέρνα, δρομείς με μεγαλύτερο βάρος που “φοβούνται” την κάθε πρόσκρουση αλλά και νέοι δρομείς που θέλουν να προστατέψουν τα πόδια τους. Είναι σαφώς μία επιλογή για ελεύθερο τρέξιμο, Long Run και, ίσως, πιο ήπιες διαλειμματικές προπονήσεις.

HOKA CLIFTON 3 – Χαρακτηριστικά

Αντρική έκδοση
Βάρος: 235 γρ.
Drop: 5mm (29mm φτέρνα – 24mm μπροστινό τμήμα)

Γυναικεία έκδοση
Βάρος: 203 γρ.
Drop: 5mm (28mm φτέρνα – 23mm μπροστινό τμήμα)

Τιμή: 139€

facebook: HokaOneOneGreece
Εταιρεία διάθεσης: Shop & Trade, www.shopandtrade.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Velocity 3
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Puma
On Cloudmonster 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Saucony Ride 17
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Saucony
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο