Nike Roshe Two

Το “πιστεύω” της άνεσης

Share

«Η ευκαμψία δεν σημαίνει πάντα και άνεση. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα», δηλώνει ο Dylan Raasch, lead designer του μοντέλου

 και του προκατόχου του, του Nike Roshe One, το οποίο υποστήριζε τη φιλοσοφία του «μόνο τα απολύτως απαραίτητα», σύμφωνα με την οποία το αθλητικό παπούτσι αποδομήθηκε στα δομικά στοιχεία του για να τα τελειοποιήσει στη συνέχεια. Με άλλα λόγια, οι designers αθλητικών ειδών της Nike εξετάζουν τρία βασικά στοιχεία όταν σχεδιάζουν παπούτσια για τις ανάγκες της καθημερινότητας.

1) Άνεση κάτω από το πέλμα: Ένας συνδυασμός σταθερότητας, υποστήριξης και άνεσης, με βάση τις έρευνες του Αθλητικού Ερευνητικού Εργαστηρίου της Nike (NSRL)

«Στην αρχή, οι εσωτερικές σόλες χρησιμοποιούνταν μόνο για να καλύψουν τις ραφές στο κάτω μέρος του παπουτσιού», εξηγεί ο Raasch. «Τώρα, αποτελούν το πρώτο στρώμα ενός συστήματος παροχής άνεσης με ‘μαξιλαράκια’».

Για να επιτευχθεί η απόλυτη αίσθηση άνεσης κάτω από το πέλμα, το Nike Roshe Two συνδυάζει αφρό διπλού πάχους στην εσωτερική σόλα με μια νέα καινοτόμα εξωτερική σόλα από την οποία αφαιρέθηκε ο πυρήνας για να είναι πιο εύκαμπτη και για να επιτρέπει την ανεξάρτητη κίνηση κάθε επιμέρους τμήματος. Τοποθετήθηκε επίσης μια νέα, ενδιάμεση σόλα τριπλής πυκνότητας για την επίτευξη συγκεκριμένης συμπίεσης και αντοχής που διαρκεί όλη μέρα. Το στρώμα χαμηλότερης πυκνότητας τοποθετείται απευθείας κάτω από το πέλμα για μεγαλύτερη άνεση και η στρώση υψηλότερης πυκνότητας στην πλευρά της εξωτερικής σόλας για μεγαλύτερη αντικραδασμική προστασία.

2) Άνεση στο επάνω μέρος: Προσεκτικά σχεδιασμένο περίγραμμα με τέλεια εφαρμογή

«Τα παπούτσια πρέπει ουσιαστικά να εφαρμόζουν στο πόδι σαν ένα προσαρμόσιμο γάντι», δηλώνει ο Raasch.

Οι σχεδιαστές της Nike αντιμετωπίζουν αυτή την ανάγκη με ειδικά κατασκευασμένα υλικά. Ειδικότερα, το Nike Roshe Two εγκαινιάζει ένα μινιμαλιστικό επάνω μέρος που προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού, σε συνδυασμό με ελαστικά τελειώματα στο περίγραμμα για μεγαλύτερη ευκαμψία και ένα πρόσθετο στρώμα αφρού για περισσότερη άνεση. 

3) Άνεση που διαρκεί: Ένα σύστημα που ανταποκρίνεται

«Αν νιώθετε τα πόδια σας ξεκούραστα μετά από μια κουραστική μέρα, τότε κάναμε σωστά τη δουλειά μας», υποστηρίζει ο Raasch.

Εκτός από άνεση κάτω από το πέλμα και στο επάνω μέρος, τα παπούτσια, που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη φυσιολογία αυτής της ανάγκης. Καθώς περνούν οι ώρες, τα πόδια πρήζονται και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του παπουτσιού ανεβαίνει.  Για να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα, το Nike Roshe Two επιτρέπει στο επάνω μέρος να τεντώνεται και να αναπνέει, προσφέροντας παράλληλα επαρκή υποστήριξη κάτω από το πέλμα. 

Το Nike Roshe Two Flyknit θα είναι διαθέσιμο, μέσω του Nike Tech Book από τις 25 Αυγούστου και στο SNKRS App και τα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mizuno Wave Neo Collection
Η νέα High Performance Running συλλογή με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο