Nike Lunar Tempo

Νέο μοντέλο από την Nike κατασκευασμένο για την καθημερινή προπόνηση, για κάθε απόσταση και ταχύτητα.

Share

Θέλοντας να συνδυάσει προστασία από τους κραδασμούς και ταχύτητα η Nike δημιούργησε το Nike LunarTempo. Εμπνευσμένο από τον προκάτοχό του, το Nike Lunaracer, το καινούργιο Nike LunarTempo χαρακτηρίζεται για την ενισχυμένη ανθεκτικότητα του, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και επιπλέον άνεση.

Έμπνευση για τη σχεδίαση των παπουτσιών αποτέλεσαν μερικοί από τους ταχύτερους νεαρούς δρομείς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου της ομάδας δρομέων NBRO της Κοπεγχάγης. Η σχεδιαστική ομάδας της Nike ήρθε σε επαφή με τους αθλητές και μελέτησε τις αγαπημένες και πιο πολυ-χρησιμοποιημένες συλλογές τους από παπούτσια για τρέξιμο. Οι παπουτσοθήκες τους αποκάλυψαν ότι πολλοί από τους δρομείς είχαν καλύψει μεγάλες αποστάσεις, πολλών χιλιομέτρων, με τα Nike Lunaracers. Ταυτόχρονα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο εάν εξασφάλιζαν μεγαλύτερη στήριξη και άνεση για να καλύπτουν τις καθημερινές αποστάσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο της προπόνησής τους.
Η σχεδιαστική ομάδα της Nike δέχτηκε την πρόκληση και σχεδίασε το νέο Nike LunarTempo για να προσφέρει ελαφριά αντικραδασμική προστασία, με επιπρόσθετη στήριξη και ενισχυμένη ανθεκτικότητα.

«Όπως πάντα, η πηγή της έμπνευσής μας είναι ο αθλητής. Βλέποντας πόσοι πολλοί δρομείς φορούσαν τα συγκεκριμένα παπούτσια στην καθημερινή τους προπόνηση, αντλήσαμε πληροφορίες που αποτέλεσαν τη βάση για τις σχεδιαστικές λύσεις που προτείναμε στη συνέχεια», δήλωσε ο Dave Roulo, Senior Designer of Running Footwear. «Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να προσφέρει άνεση, αντικραδασμική προστασία και υψηλή απόδοση κατά της διάρκεια της προπόνησης.»

Aντικραδασμική προστασία και απόλυτος έλεγχος για τρέξιμο με ρυθμό
Το Nike LunarTempo προσφέρει άνεση και αντικραδασμική προστασία χάρη στο εξαιρετικά ελαφρύ και ειδικά σχεδιασμένο αφρώδες υλικό Lunarlon. Ένας ανθεκτικός πυρήνας από αφρό συνδέεται με μια ελαφριά στρώση phylon για στήριξη. Το σύστημα αυτό αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό αντικραδασμικής προστασίας και στήριξης για το πέλμα.

Ειδικά κατασκευασμένο για μεγάλες αποστάσεις
Οι σχεδιαστές διατήρησαν την ευκαμψία και το μικρό βάρος του Nike Lunaracer που οι δρομείς γνωρίζουν και αγαπούν αλλά βελτίωσαν την πρόσφυση και την αντικραδασμική προστασία για αντοχή στις μεγάλες αποστάσεις. Για να το πετύχουν, επανασχεδιάσανε τη σόλα ώστε να περιλαμβάνει:

  • Μια ειδικά διαμορφωμένη με κυψελοειδές σχήμα σόλα που βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών, στην ενίσχυση της αντοχής και στη βελτίωση της εφαρμογής.
  • Επιπλέον κυψέλες στην ενδιάμεση σόλα που βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών.
  • Ανθεκτικό ελαστικό υλικό από άνθρακα στα σημεία που φθείρονται περισσότερο, για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη εφαρμογή.

Μικρό βάρος και στήριξη σε κάθε διαδρομή
Το επάνω μέρος του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο με βάση τις τεχνολογίες Nike Flywire και Nike Flymesh για μεγαλύτερη στήριξη χωρίς επιπρόσθετο βάρος ή συμβιβασμούς στην κυκλοφορία του αέρα. Το νέο Nike Flymesh είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο υλικό που διαθέτει επένδυση χωρίς ραφές και διχτυωτό επάνω μέρος που αφήνει τον αέρα να περνά.
Το Nike LunarTempo προσφέρει ελαφριά επένδυση, άνεση και εφαρμογή – στοιχεία που είναι απαραίτητα στην έντονη καθημερινή προπόνηση. Τα γυναικεία παπούτσια ζυγίζουν μόλις 175 γρ. ενώ τα αντρικά 210 γρ.

Το νέο Nike LunarTempo είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα nike.com.

Άνεση και εφαρμογή με το Nike Flymesh
Το Nike Flymesh επιτρέπει στους σχεδιαστές την εύκολη μετάβαση από το ύφασμα μίας στρώσης σε ένα ενισχυμένο ύφασμα διπλής στρώσης, δημιουργώντας ένα είδος τσέπης χωρίς ραφές. Η τσέπη αυτή επιτρέπει στα νήματα Flywire να περνούν μεταξύ των στρώσεων προσφέροντας άνεση και εξαιρετική εφαρμογή. Η κατασκευή χωρίς ραφές γύρω από το ενδιάμεσο τμήμα του ποδιού επιτρέπει στα νήματα να κινούνται ελεύθερα, φέρνοντας τα πιο κοντά στο πόδι για δυναμική εφαρμογή και μέγιστη στήριξη κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το Nike Flymesh του Nike LunarTempo είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να είναι πιο ανοιχτό εκεί όπου απαιτείται μεγαλύτερος αερισμός και πιο κλειστό στα σημεία όπου η στήριξη είναι πιο σημαντική.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:410:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mizuno Wave Neo Collection
Η νέα High Performance Running συλλογή με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο