H νέα συλλογή Nike Pro Bra

Η Nike ανανεώνει το σημαντικότερο κομμάτι της γκαρνταρόμπας των αθλητριών

Share

Το αθλητικό μπουστάκι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι στην προπόνηση κάθε αθλήτριας και σίγουρα από τα πιο σημαντικά. Περισσότερο από κάθε άλλο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μιας αθλήτριας, το αθλητικό μπουστάκι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι δύο γυναικεία σώματα δεν είναι ποτέ τα ίδια. Οι διαφορετικοί γυναικείοι σωματότυποι και οι διαφορετικές ανάγκες της κάθε αθλήτριας, απαιτούν την εστίαση του σχεδιασμού στις πολύ εξειδικευμένες ανάγκες.
Για την κάλυψη αυτών των αναγκών, η εφαρμογή και η στήριξη είναι απαραίτητες.
«Έχουμε ένα ρητό εδώ, ‘Χωρίς μπουστάκι, δεν μπορείς ούτε να προπονηθείς, ούτε να τρέξεις», λέει η JulieIgarashi, Vice President of Global Design της Nike Women’s Training. «Η πλειοψηφία των γυναικών φορούν λάθος νούμερο στο μπουστάκι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.» 

Αυτό το δεδομένο οδήγησε τη Nike στο να αφιερώσει περισσότερο από δύο χρόνια έρευνας, δοκιμών, σχεδίασης και ανάπτυξης για να δημιουργήσει ένα νέο αθλητικό μπουστάκι. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι η συλλογή Nike Pro Bra, μια καινοτόμος συλλογή σχεδιασμένη για το σώμα που κινείται, παρέχοντας σωστή εφαρμογή και απόλυτη στήριξη σε κάθε αθλήτρια.

Η συλλογή αποτελείται από μπουστάκια σχεδιασμένα για όλα τα επίπεδα στήριξης που επιθυμεί η κάθε αθλήτρια και περιλαμβάνει το νέο Nike Pro Fierce Bra, και τα ανανεωμένα Nike Pro Classic και Nike Pro Indy Bras. Το Nike Pro Classic Bra διατίθεται επίσης σε έκδοση με ενίσχυση.
Όλα τα κομμάτια της συλλογής ολοκληρώνονται με το νέο σύστημα NikePro 360 Fit, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα υπολογισμού που δημιούργησε η Nike για να βοηθάει τις αθλήτριες να βρίσκουν το ακριβές μέγεθός τους. 
Τόσο η συλλογή Nike Pro Bra, όσο και το σύστημα εφαρμογής αποτελούν την κορύφωση ενός παγκόσμιου σχεδιαστικού ταξιδιού, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί σε βάθος.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ
Οι προσωπικές ανάγκες των αθλητών είναι καθοριστικές για τη Nike όσον αφορά στο σχεδιασμό. Στα πρώτα στάδια της έρευνας σχετικά με τα αθλητικά μπουστάκια, η Nike πήρε συνεντεύξεις από μια σειρά αθλητριών. Από τις συνεντεύξεις αυτές προέκυψε ένα σημαντικό θέμα: όσο μεγαλύτερη είναι η στήριξη, τόσο μικρότερη είναι η άνεση.
«Η αποστολή μας ήταν σαφής», λέει η StephyScott, Nike Innovation Designer. «Είχαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μπουστάκια που να μπορούν να προσφέρουν συνεχή υποστήριξη χωρίς αυτό να γίνει εις βάρος της άνεσης. Η ανάγκη για μπουστάκια υψηλής στήριξης που δεν θα θυσίαζαν την εφαρμογή για τη λειτουργικότητα ήταν καθοριστική.» 
Για να δημιουργήσει τη συλλογή, η Nike ανέλυσε κάθε λεπτομέρεια, δουλειά που απαιτούσε τη συμβολή μιας ολόκληρης ομάδας. Η ομάδα που εργάστηκε πάνω στην έρευνα, τη σχεδίαση και την ανάπτυξη, ξεκίνησε ένα παγκόσμιο ταξίδι καινοτομίας. Συνάντησε ορισμένους από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως και μελέτησε τις καλύτερες πρακτικές ως προς την κατασκευή της συλλογής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο σχεδίασης των εσωρούχων. 
Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, η ομάδα της Nike έφτασε μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Loughboroug, ένα από τα ελάχιστα πανεπιστήμια στον κόσμο που πραγματοποιεί έρευνες σχετικά με τα αθλητικά μπουστάκια. 

ΕΜΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
Στο Πανεπιστήμιο του Loughborough, οι ερευνητές της Nike όσο και του πανεπιστημίου εργάστηκαν από κοινού, πραγματοποιώντας εμβιομηχανικές δοκιμές σε αθλήτριες που βρίσκονταν εν κινήσει. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 600 ώρες δοκιμών τόσο στο Loughborough όσο και Nike Explore Team Sport Research Lab.

ΕΡΕΥΝΑ ΥΛΙΚΩΝ
Για σταθερή απόδοση, απαλή εφαρμογή και στήριξη, η Nike έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στα υλικά. Οι ερευνητές ανέλυσαν και πραγματοποίησαν δοκιμές σε μια σειρά από υφάσματα για να ελέγξουν την ελαστικότητα, την ανθεκτικότητα και τη διαχείριση υγρασίας που παρέχουν.
«Συνεχίζουμε να αναζητούμε καινοτόμους τρόπους για να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τα υφάσματά μας», λέει η RichaMaheshwari, Nike Innovation Materials Researcher. «Οι έρευνες μάς ώθησαν να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τα ελαστικά υφάσματα.»

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Περισσότερες από 300 δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο για να ελεγχθεί η στήριξη και η εφαρμογή. Η Nike προκειμένου να διασφαλίσει ότι κάθε αθλήτρια μπορεί να βρει το τέλειο μέγεθος, ανέπτυξε το σύστημα NikePro 360 Fit. Το σύστημα αυτό υλοποιήθηκε ύστερα από δύο χρόνια ανάπτυξης και ζητά από κάθε αθλήτρια να καταχωρήσει την περίμετρο του κορμιού της στο ύψος του στήθους και το μέγεθος cup σε ένα σύστημα υπολογισμού που δημιούργησε η Nike. Με τα στοιχεία αυτά υπολογίζεται το προτεινόμενο μέγεθος για το μπουστάκι. Οι αρχικές δοκιμές σε 100 αθλήτριες έδειξαν ότι το σύστημα είναι ακριβές περίπου κατά 80%.
«Αν και θεωρούμε απίστευτα συναρπαστικό αυτό το ποσοστό, είναι μόνο η αρχή», λέει η KerrynFoster, Nike Women’s Training Technical Development Director. «Επιδίωξή μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ακρίβεια αυτού του νέου συστήματος εφαρμογής.» 

Οι αθλήτριες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα NikePro 360 Fit τόσο σε επιλεγμένα καταστήματα της Nike όσο και στο Nike.com.

NIKE PRO FIERCE BRA
Το ελαφρύ Nike Pro Fierce Bra προσφέρει μεσαία προς υψηλή υποστήριξη, μέσω ενός συνδυασμού συμπίεσης και κατασκευής ξεχωριστών cups. Η ελαφριά διαμόρφωση στα cups δίνει σχήμα και υποστήριξη στο στήθος ενώ το ελαστικό διχτυωτό ύφασμα στην πλάτη βοηθάει στον αερισμό μιας πολύ σημαντικής περιοχής για τον ιδρώτα. Τα υλικά από πολυεστέρα που χρησιμοποιούνται στο μπουστάκι υποβλήθηκαν σε δοκιμασίες με βάση νέα πρότυπα για ενισχυμένη στήριξη και πιο σταθερή εφαρμογή.
Το υλικό Dri-FIT στα cups βοηθά ώστε ο ιδρώτας να μεταφέρεται προς τα έξω. Το μοντέλο αυτό έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε καθώς η αθλήτρια ιδρώνει, η υγρασία να μεταφέρεται προς τα έξω για να νιώθει στεγνή και άνετη. Η περίμετρος στο μπουστάκι έχει υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία ώστε να προσφέρει εξαιρετικά απαλή αίσθηση ενώ παράλληλα διατηρεί την κατάλληλη ελαστικότητά του.

NIKE PRO CLASSIC BRA 
Ως εξέλιξη του δημοφιλούς NikeProBra, το Nike Pro Classic Bra έχει αθλητική πλάτη για αυξημένη υποστήριξη. Επίσης, έχει ανανεωθεί στην περίμετρο του στήθους για πιο απαλή αίσθηση. Το NikeProClassicBra είναι ένα μπουστάκι που προσφέρει μεσαία υποστήριξη και διατίθεται και με ενίσχυση για μέτρια κάλυψη.

NIKE PRO INDY BRA
Προσφέροντας ελαφριά υποστήριξη, το NikeProIndyBra χρησιμοποιεί ρυθμιζόμενες ελαστικές τιράντες για να σας βοηθήσει να έχετε την τέλεια εφαρμογή. Τα αφαιρούμενα επιθέματα βοηθούν στο σχήμα και την υποστήριξη. Το ελαστικό διχτυωτό ύφασμα ενισχύει τον αερισμό στην πλάτη και το νάιλον ύφασμα προσφέρει την ελαστικότητα που χρειάζεται και απαλή αίσθηση.

Η συλλογή Nike Pro Bra και το σύστημα υπολογισμού μεγέθους διατίθενται ήδη από τις αρχές Ιουλίου.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:229:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
On Cloudmonster 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο