Mizuno Wave Kizuna 2

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Mizuno

Share

Κατηγορία: CUSHION

Η γνώμη μας:
Το Mizuno Kizuna έκανε την εμφάνισή του το 2019 με στόχο να προσφέρει στους δρομείς μία αξιόπιστη λύση για την καθημερινή προπόνηση. Εδώ, δοκιμάζουμε τη δεύτερή του έκδοση, η οποία μας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Η αρχική αίσθηση είναι ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο παπούτσι, με ικανοποιητική εφαρμογή και σαφές πάτημα, χάρη στο χαμηλό, σχετικά, προφίλ του, τόσο στο πίσω, αλλά κυρίως στο μπροστινό του μέρος (drop 12mm). Η Mizuno έχει εξοπλίσει το Kizuna, που στα ιαπωνικά σημαίνει «δεσμός», με τις σημαντικότερες τεχνολογίες της. Συγκεκριμένα στην περιοχή της φτέρνας συναντάμε τέσσερα επίπεδα, με το ανθεκτικό Χ10 να έρχεται σε επαφή με το έδαφος, το U4icX και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας Wave plate να ακολουθούν και το U4ic να ολοκληρώνει τη δομή αυτή που προσφέρει προστασία από τους κραδασμούς, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι προσγειώνονται με τη φτέρνα. Στην εξωτερική σόλα, η οποία έχει επανασχεδιασθεί, συναντάμε την τεχνολογία Smooth Ride, που κάνει πιο ομαλή την ολοκλήρωση κάθε διασκελισμού.   

Το Kizuna 2, είναι αρκετά σταθερό, χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαρύ, εμπνέει σιγουριά και ακολουθεί με άνεση σε κάθε ρυθμό «ρολάροντας» ομαλά από τη φάση της επαφής με το έδαφος μέχρι και τη στιγμή της ώθησης για το επόμενο βήμα. Πολύ καλή είναι η πρόσφυσή του, ακόμα και σε βρεγμένη άσφαλτο, όπως και η διαπνοή του, δημιουργώντας καλές συνθήκες στο εσωτερικό, κάτι που εκτιμήσαμε σε τρέξιμο μεγαλύτερης διάρκειας από 90 λεπτά. Στα θετικά του και το στιβαρό πίσω μέρος που αγκαλιάζει την περιοχή της φτέρνας, ασφαλίζοντάς τη στη σωστή θέση.
Τέλος στα «γρήγορα», ανταποκρίθηκε εξίσου καλά,  χάρη στο άμεσο πάτημά του, που δεν είναι ιδιαίτερα μαλακό, ακόμα και σε ταχύτητες αρκετά κάτω από 3:30/χλμ.

Το προτείνουμε:
Σε δρομείς με ουδέτερο τρέξιμο, που διανύουν αρκετά χιλιόμετρα, τους αρέσει το άμεσο πάτημα, για τις καθημερινές προπονήσεις, αλλά και για διαλειμματικές και Tempo Run.

Τι άλλαξε:
Επανασχεδιασμός του επάνω μέρους και της εξωτερικής σόλας

Βασικές τεχνολογίες: Wave, U4icX, U4ic, X10, Smooth Ride, Air Mesh, Dynamotion Fit, Intercool

Εδάφη δοκιμής:
Άσφαλτος, χώμα, ταρτάν, χόρτο

Τρέξαμε: 95 χλμ.

Βάρος/Τιμή: 280γρ. / 135€

Εταιρεία: ΜΖΝ Hellas,T. 210 6855220, www.mzn.gr

Σταθερότητα 90%

Απορρόφηση κραδασμών 89%

Πρόσφυση 92%

Άνεση 90%

Ελαστικότητα 90%

Σχέση τιμής απόδοσης 90%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο