Ο σύμβουλος σας

Η επιλογή του σωστού μοντέλου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για το σωστό τρέξιμο.

Share

Η επιλογή του σωστού μοντέλου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα έτσι ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει το τρέξιμο με άνεση και κυρίως με ασφάλεια. Σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής μπορεί τα αποτελέσματα να είναι δυσάρεστα, καθώς είναι πιθανόν να υπάρξουν μικροί ερεθισμοί, «χτυπημένα» νύχια μέχρι και σοβαρότεροι μυοσκελετικοί τραυματισμοί. Στην εληνική αγορά δυστυχώς δεν υπάρχει στο βαθμό και την έκταση που θα έπρεπε, η απαιτούμενη εξειδίκευση από την πλευρά των αθλητικών καταστημάτων, έτσι ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε δρομέα και να είναι σε θέση να του προτείνουν το κατάλληλο μοντέλο.

Η INTERSPORT, η κορυφαία αλυσίδα αθλητικών καταστημάτων στην Ελλάδα, προσφέρει στους δρομείς μια πρωτοποριακή υπηρεσία και μάλιστα δωρεάν. Το Sport Foot Scan είναι εδώ για να παίξει το ρόλο του προσωπικού σας συμβούλου στην σωστή επιλογή του μοντέλου σας. Ας δούμε πως. Δοκιμάσαμε το Foot Scan στο κατάστημα των INTERSPORT στο εμπορικό κέντρο «The Mall». Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη και ολοκληρώνεται σε 4 βήματα.
Βήμα 1. Αφού βγάλαμε τα παπούτσια και τις κάλτσες (καλό θα είναι να φοράτε ένα από τα ζευγάρια που τρέχετε συνήθως και έχετε κάνει πολλά χιλιόμετρα με αυτό) ανεβήκαμε πάνω στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης του Foot Scan. Ο υπεύθυνος χειριστής του, εισήγαγε τα στοιχεία μας (άθλημα, βάρος, ύψος κλπ) στο πρόγραμμα και άρχισε η διαδικασία της σάρωσης.
Βήμα 2. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση εμφανίζεται στην οθόνη η εικόνα των πελμάτων μας και ακολουθεί η αντιστοίχιση του δικού μας αποτυπώματος με ένα από τα 9 πρότυπα (Foot Pattern) που προϋπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα του Foot Scan. Επιπλέον γίνεται ακριβής μέτρηση του μήκους και του πλάτους του πέλματος μας για τον καθορισμό του σωστού μεγέθους του παπουτσιού.
Βήμα 3. Στην συνέχεια (και εδώ, χρειάζονται τα παλιά μας παπούτσια) πρέπει να επιλεχθεί το πρότυπο «φθοράς» (Wear Pattern) το οποίο καθορίζεται από τα σημεία και την έκταση της φθοράς της εξωτερικής σόλας των παπουτσιών που φοράμε.
Βήμα 4. Εδώ προσδιορίζουμε πιθανές «ενοχλήσεις» που μπορεί να έχουμε. Για παράδειγμα αν αισθανόμαστε κάποιο «κάψιμο» στο πέλμα, αν έχουμε κάποια αστάθεια στην ποδοκνημική άρθρωση, αν έχουμε ευαισθησία στη φτέρνα κλπ. Επιπλέον κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον αχίλειο τένοντα ή με την περιοχή του γαστροκνήμιου (γάμπα).
Η στιγμή της αλήθειας
Αφού ολοκληρώσαμε τα βήματα ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Η αξιολόγηση όλων των παραπάνων στοιχείων οδηγεί στην πρόταση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει το σωστό παπούτσι για μας. Στην περίπτωση μας χρειαστήκαμε ένα ουδέτερο μοντέλο με αυξημένη ικανότητα απορρόφησης κραδασμών. Η εμπειρία του ανθρώπου που χειρίζεται το Foot Scan παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό η INTERSPORT έχει φροντίσει να εκπαιδεύσει στο εξωτερικό αρκετά στέλεχη της έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.
Φτιάξε τους πάτους σου
Μια επιπλέον χρησιμότητα του είναι η δυνατότητα κατασκευής ορθωτικών πάτων. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να κατασκευάσετε ειδικούς εσωτερικούς πάτους για τα πέλματα σας έτσι ώστε όποια αθλητική εταιρία και να επιλέξετε να σας ταιριάζει «γάντι». Το Sport Foot Scan αποτελεί ένα πολύ καλό σύμβουλο για την σωστή επιλογή παπουτσιών για όσους δεν έχουν την μεγάλη εμπειρία και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για να γίνει αυτό. Η λειτουργία του Foot Scan είναι σε πιλοτικό στάδιο και είναι διαθέσιμο στα καταστήματα του The Mall, της Γλυφάδας και της Νέας Ερυθραίας (εκεί δηλαδή όπου υπάρχει και το RUNNER).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Sunnto Vertical Solar
H νέα solar εκδοχή στη σειρά Vertical
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο