Παρουσίαση ASICS GEL-NIMBUS 25

Η άνεση στα καλύτερά της!

Share
Asics Gel Nimbus 25 - main

Ένα από τα καλά που έχει η δουλειά μας είναι ότι έχεις την ευκαιρία να δοκιμάζεις πρώτος εμβληματικά μοντέλα κορυφαίων δρομικών εταιρειών.

Στο τελευταίο τεύχος RUNNER MAGAZINE 138 είχαμε τι χαρά να δοκιμάσουμε το ASICS GEL-NIMBUS 25 το οποίο και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά.

ASICS GEL-NIMBUS 25 – Η άνεση στα καλύτερά της

Τι ψάχνουν οι περισσότεροι δροµείς σε ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιµο;

Καλή εφαρµογή, χαµηλό βάρος, σταθερότητα, ευλυγισία, επιστροφή ενέργειας και µια σειρά άλλων χαρακτηριστικών θα µπορούσε να είναι η απάντηση, όµως ποια µπορεί να θεωρηθεί αντικειµενικά ως η σηµαντικότερη;

Την απάντηση κλήθηκαν να δώσουν 5.000 δροµείς που συµµετείχαν σε σχετική έρευνα* που πραγµατοποίησε η ASICS σε 5 µεγάλες χώρες (Γαλλία, Γερµανία, Ιταλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία), µε ποσοστό κατά µέσο όρο πάνω από 80% να απαντά ότι η άνεση είναι το βασικό χαρακτηριστικό που καθορίζει την απόφασή τους πριν αγοράσουν το επόµενό τους ζευγάρι για τρέξιµο.

Το µήνυµα ήταν ξεκάθαρο, και έτσι το ζητούµενο ήταν το πιο άνετο µοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας ASICS, GEL-NIMBUS 25, δηλαδή, να γίνει ακόµα καλύτερο.

Ριζικές αλλαγές

Επανασχεδιασµός, λοιπόν, µε τη χρήση του αφρού FF BLAST PLUS ECO σε όλο το µήκος της σόλας και µάλιστα αυξάνοντας σηµαντικά τόσο το ύψος κατά 4mm της όσο και το φάρδος της κατά 2mm και του νέου PureGEL στην περιοχή της φτέρνας που είναι 65% πιο µαλακό σε σχέση µε προηγούµενης γενιάς GEL, µε ακόµα καλύτερες ιδιότητες σχετικά µε την απορρόφηση κραδασµών, αλλά και το βάρος.

Σηµαντική αλλαγή και στο επάνω µέρος, µε ειδικό σχεδιασµό για καλύτερη εφαρµογή, µε πιο ελαστικό ύφασµα, καλύτερη διαπνοή και πιο εύκολη τοποθέτηση στο πέλµα µε την γλώσσα να παίζει καθοριστικό ρόλο. Εννοείται, ότι τµήµατα από ανακλαστικό υλικό βρίσκονται τοποθετηµένα σε καίριες θέσεις, ενώ τέλος, στο εσωτερικό, η σόλα από OrthoLite X-55 ολοκληρώνει την βελούδινη αίσθηση.

Τελείως άλλαξε και το κάτω µέρος της σόλας, πάντα µε τη χρήση του ανθεκτικού ελαστικού AHAR+, αλλά µε τελείως διαφορετική διάταξη και µορφολογία, έτσι ώστε και εξαιρετική πρόσφυση να προσφέρει και µεγάλη ανθεκτικότητα να έχει.

Asics Gel Nimbus 25 - runner
Αντικειµενικός κριτής

Το αποτέλεσµα για το οποίο θα σας µιλήσουµε στη συνέχεια είναι εντυπωσιακό, όµως οι άνθρωποι της ASICS, δεν αρκέστηκαν στη δική τους εµπειρία και υποκειµενική, θα µπορούσε να πει κανείς, άποψη, αλλά αναζήτησαν έναν ουδέτερο κριτή και εν προκειµένω το εργαστήριο The Biomechanics Lab από την Νότια Αυστραλία, το οποίο έχει δηµιουργήσει ένα αντικειµενικό εργαλείο αξιολόγησης της άνεσης.

Και σε αυτό το τεστ, το GEL-NIMBUS 25, τα πήγε περίφηµα αφού στα 4 βασικά χαρακτηριστικά που διαµορφώνουν την άποψη για το πόσο άνετο είναι ένα παπούτσι, δηλαδή, στην απορρόφηση κραδασµών στην περιοχή της φτέρνας (1) και στην περιοχή του µεταταρσίου (2), στη σταθερότητα (3) και στην ευλυγισία στο µπροστά µέρος (4), ήταν ανώτερο στα δύο πρώτα (Superior), καλύτερο στο τρίτο και παρόµοιο στο τέταρτο σε σύγκριση µε παρόµοια µοντέλα άλλων εταιρειών.

το ζητούµενο ήταν το πιο άνετο µοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας ASICS, Gel-Nimbus 25, να γίνει ακόµα καλύτερο

Στα πόδια µας

Η εµπειρία µε το GEL-NIMBUS 25, ξεκίνησε µε την εξαιρετικά εύκολη τοποθέτησή του (η προεξέχουσα ελαστική γλώσσα αλλά και η θηλιά στο πίσω µέρος βοηθούν σηµαντικά σ’ αυτό) και την απόλυτη εφαρµογή του αφού αγκαλιάζει οµοιόµορφα το πέλµα χωρίς να το περιορίζει. Κάνοντας τα πρώτα βήµατα είναι όντως σαν να… πατάς στα σύννεφα, κάτι που σε προδιαθέτει θετικά για τη συνέχεια. Και όντως, στο τρέξιµο είναι απολαυστικό, µε τους κραδασµούς να αποσβένονται αρµονικά και αποτελεσµατικά καθώς ολοκληρώνεται ο κάθε διασκελισµός, ενώ η πιο φαρδιά σόλα, έχει ως αποτέλεσµα το πάτηµα να είναι σταθερό και σίγουρο.

Ιδιαίτερα, δε, θα το εκτιµήσουν όσοι προσγειώνονται στη φτέρνα, αφού εκεί το νέο PureGEL κάνει τη διαφορά. Παρά τον όγκο του, ακολουθεί µε ευκολία τις αλλαγές ρυθµού, καθώς είναι ευλύγιστο στο σηµείο που πρέπει (στην περιοχή των µεταταρσίων δηλαδή), ενώ ο αφρός FF BLAST PLUS ECO βοηθά σηµαντικά στην επιστροφή ενέργειας. Χωρίς αµφιβολία αποτελεί κορυφαία επιλογή για Long Run σε κάθε έδαφος ανεξάρτητα µε το πόσο σκληρό είναι, ενώ άνετα µπορεί να χρησιµοποιηθεί και για ειδικές προπονήσεις (tempo run και διαλειµµατικές) από την πλειονότητα των δροµέων, αν και οι πιο «γρήγοροι» θα πρέπει να αναζητήσουν ένα πιο performance ή racing µοντέλο όπως π.χ. το Novablast ή κάποιο της σειράς Metaspeed, κλπ.

Αξίζει να αναφερθούµε, ακόµα, στον υποδειγµατικό τρόπο που είναι δοµηµένη η περιοχή γύρω από τη φτέρνα, αφού το µαξιλαράκι περιµετρικά του κολάρου προσφέρει εξαιρετική άνεση, ενώ χαµηλά ασφαλίζει σωστά το πόδι µειώνοντας τις πιθανότητες τραυµατισµού λόγω αστάθειας. Τέλος, η πρόσφυση του ανάλογη των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του προσφέροντας σιγουριά σε κάθε βήµα.

Συµπέρασµα; Το GEL-NIMBUS 25, αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία Cushion (απορρόφησης κραδασµών), προσφέροντας µια δροµική εµπειρία που αξίζει να βιώσει κάθε δροµέας!

Χαρακτηριστικά:

ΒΑΡΟΣ: 299γρ. / Drop: 8mm / Tιµή: 205€

Εταιρεία διάθεσης:

ASC MAP, T. 210 8948340, f: Asics_GR

* NPD, CONSUMER PANEL2023, GRUENDE FUER DEN KAUF VON LAUFSCHUHEN //METRIC LAB, SHOPPER STUDY 2022

Ανακάλυψε όλο το σκεπτικό γύρω από τη δημιουργία του ASICS GEL-KAYANO 30.

Asics Gel Nimbus 25 - back
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ON Cloudmonster Hyper
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της ON
ON Cloudrunner 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της ON
Salomon Genesis
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Salomon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο