Technogym Run: To απόλυτο εργαλείο προπόνησης!

Τρέξαμε με τον κορυφαίο οικιακό διάδρομο της Technogym

Share
Technogym Run

Το όνειρο κάθε δρομέα είναι να μπορεί να κάνει κάθε του προπόνηση πιο εύκολα, πιο αποδοτικά, αλλά και πιο γρήγορα!

Η απάντηση σε αυτό είναι ο νέος Technogym Run, ένα πολυεργαλείο άσκησης για οικιακή χρήση που δίνει κίνητρα, παρέχει ασφάλεια και κάνει την προπόνηση ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κάθε φορά, δίνοντας αμέτρητες επιλογές στον δρομέα, όποιο κι αν είναι το επίπεδό του, ο στόχος του, αλλά και το προπονητικό του πρόγραμμα.

Είχαμε την τύχη να τον δοκιμάσουμε και να ζήσουμε την εμπειρία του Technogym Run εκτελώντας την προπόνησή μας, δοκιμάζοντας αρκετές από τις δεκάδες λειτουργίες του και τα προγράμματά του.

Για να ζήσει κανείς την εμπειρία του βέβαια, υπάρχουν δύο τρόποι, ο απλός και ο πιο… ολοκληρωμένος. Πάμε να τους δούμε;

Technogym Run

Ο απλός

Ο Technogym Run είναι κατά βάση ένας οικιακός διάδρομος γυμναστικής. “Δουλεύοντας” λίγο μαζί του μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι μπορεί να κάνει και αμέτρητα πράγματα παραπάνω, ωστόσο, η βασική του ιδιότητα είναι αυτή.

Έτσι, λοιπόν, μπορείς πολύ εύκολα να τον βάλεις σε λειτουργία, να ανέβεις επάνω και να… απολαύσεις την προπόνησή σου, όπως ακριβώς το θέλεις. Ρυθμίζοντας πανεύκολα κλίση και ταχύτητα (είτε από την οθόνη με ένα πάτημα στην touch screen οθόνη, είτε με τους δύο μοχλούς, δεξιά κι αριστερά).

Κατά τη διάρκεια, βέβαια, μπορείς, εκτός από το να τρέξεις, να κάνεις πολλά ακόμα πράγματα, όπως να παρακολουθήσεις netflix, youtube ή Disney channel, να τρέξεις εικονικά σε δεκάδες διαδρομές, να βρεις έναν προπονητή να σε κοουτσάρει και να σε ανεβάζει καθ’ όλη τη διάρκεια, να δεις βίντεο, τηλεόραση, να ακούσεις μουσική και πολλά πολλά ακόμα.

Στο τέλος, θα πάρεις μία σειρά από δεδομένα για την προπόνησή σου που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πολλά γι’ αυτή, αλλά και το πώς θα χτίσεις την επόμενη. Πέρα από τη συνολική απόσταση που διένυσες, το μέσο ρυθμό, το συνολικό χρόνο και την κλίση που κάλυψες, θα δεις πολύτιμες πληροφορίες για τη συχνότητα των βημάτων σου (cadence), το μέσο μήκος διασκελισμού σου, την καρδιακή σου συχνότητα (σύνδεση με με ειδική ζώνη μέσω bluetooth), την ισχύ που απέδωσες σε Watt (!) κ.ά.!

Με τον Technogym Run μπορείς πολύ εύκολα να “παίξεις” με τους ρυθμούς κατασκευάζοντας ουσιαστικά μία δική σου διαλειμματική προπόνηση με τους ρυθμούς και με τα διαλείμματα που θέλεις. Φυσικά, παρόμοιο προγραμματισμό μπορείς να κάνεις και για τις συνεχόμενου τύπου προπονήσεις, όπου μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου “διαδρομή” με προκαθορισμένες εναλλαγές κλίσης, αλλά και ταχύτητας.

Aυτή είναι μία πολύ σπουδαία λειτουργία για τους πιο… commited δρομείς που έχουν υψηλούς στόχους και συγκεκριμένο πρόγραμμα προπονήσεων που περιλαμβάνει μάλιστα διαλειμματικές με μεγάλα ή και μικρά κομμάτια, συνεχόμενα με εναλλαγές ρυθμού, cruise intervals κλπ.

Μάλιστα, ο Technogym Run σε αυτό το κομμάτι συνεργάζεται άριστα κάνοντας την εκτέλεση μίας απαιτητικής διαλεμματικής… παχνιδάκι αφού πολύ εύκολα “ορίζονται” οι σωστές εντάσεις, τα κατάλληλα διαλείμματα, ακόμα και οι εναλλαγές της κλίσης πριν ξεκινήσεις την προπόνηση. Έτσι, όταν την εκτελείς δεν έχεις το παραμικρό άγχος για τις παραμετροποιήσεις καθώς είναι όλα “σεταρισμένα” από πριν.

Ο ολοκληρωμένος

Επειδή, ωστόσο, ο Technogym Run είναι ένα απόλυτο εργαλείο άσκησης υπάρχει και ένας… λιγότερο απλός τρόπος.

Όχι, δεν είναι κάτι δύσκολο ή σύνθετο. Απλώς, από τη στιγμή που έχεις στο σπίτι ή στο χώρο σου ένα τέτοιο “εργαλείο” είναι πραγματικά κρίμα να μην το αξιοποιήσεις.

Κατεβάζοντας, λοιπόν, το Technogym App στο κινητό σου, μπορείς να δηλώσεις τα δεδομένα σου (ύψος, βάρος, ηλικία, προπονητικό επίπεδο κ.ά.), καθώς και τον διάδρομο Τechnogym που έχεις στην κατοχή σου – εν προκειμένω τον Technogym Run – αλλά και ό,τι άλλο αθλητικό εξοπλισμό έχεις πρόσβαση στο χώρο π.χ. αλτηράκια, kettlebell, λάστιχα κλπ. (ανεξαρτήτως μάρκας).

Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται όλος ο “μηχανισμός” που έχει στήσει η εταιρεία κι έτσι σου προσφέρεται ένα πλήρες και εντελώς προσωποποιημένο πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει – φυσικά – τρέξιμο, αλλά και ένα ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο για όλο το σώμα. Η επίδειξη των ασκήσεων που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που έχεις δηλώσει, γίνεται από την οθόνη του Technogym Run, όπου μπορείς εύκολα να παρακολουθείς ακόμα και από σχετικά μεγάλη απόσταση από τον διάδρομο.

Επιπλέον σου δίνονται οδηγίες για σωστή εκτέλεση, αλλά και σαφείς κατευθύνσεις για επαναλήψεις, διάρκεια, διάρκεια διαλείμματος, σετ κ.ά.

Στην πράξη, το πρόγραμμα Bootcamp μπορεί να συνδυάσει μία Hiit προπόνηση στο διάδρομο, με άμεση “μεταφορά”, μέσω της επιλογής Floor, σε ασκήσεις στο έδαφος, κι από εκεί και πάλι στο διάδρομο ή και σε άλλες λειτουργίες, όπως λ.χ. η PUSH (θα μάθεις για αυτή παρακάτω).

Κι όλα αυτά, ενώ μέσω του app γίνεται μία πλήρης καταγραφή (καλεντάρι) των προπονήσεών σου, της βελτίωσής σου και της πορείας προς το στόχο σου!

Οι λειτουργίες του βέβαια, δεν σταματούν εδώ αφού υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δεκάδες προπονήσεις, εντάσεις και πολλά πολλά ακόμα.

Μα πάνω απ’ όλα, η αίσθηση!

Αυτό που σε κερδίζει, όμως δεν είναι άλλο από το φοβερό πάτημα που προσφέρει! Το σύστημα slap belt, ουσιαστικά ένας αρθρωτός ιμάντας από ερπίστριες, αποσβένει μοναδικά τους κραδασμούς, οδηγεί σωστά τα πέλματα και δίνει μία απόλυτη αίσθηση σιγουριάς σε κάθε βήμα.

Το πλάτος του (51 εκ.) + 15 εκ. χώρου στα δύο σταθερά, πλαϊνά μέρη για στήριξη επιτρέπει άνετο τρέξιμο με ασφάλεια, ενώ τα ανάγλυφα στα δύο πλαϊνά τμήματα του slap belt δίνουν σημαντική ανατροφοδότηση για το πού βρίσκεσαι πάνω στο διάδρομο, όταν λόγω κόπωσης ή έντασης, έχεις χάσει την αίσθηση.

Technogym Run

PUSH, μία λειτουργία από το… μέλλον!

Μία σπουδαία λειτουργία που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε ασκούμενους κάθε επιπέδου είναι αυτή του PUSH.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσομοίωση της άσκησης “έλκηθρο” που κάνουν πολλοί δρομείς. Ρυθμίζοντας ουσιαστικά την απόσταση που θέλεις να διανύσεις και το βάρος που επιθυμείς να υπερνικήσεις, και κρατώντας τις ειδικές λαβές μπορείς να εκτελέσεις δυνατό βηματισμό με σπρώξιμο του ιμάντα προς τα πίσω.

Είναι πράγματι μία σημαντική άσκηση για τη βελτίωση της δύναμης και τις ισχύος των κάτω άκρων που απευθύνεται σε ασκούμενους κάθε επιπέδου, ενώ η απόλυτη δυνατότητα παραμετροποίησης μπορεί να αποδώσει πολλά και διαφορετικά προπονητικά ερεθίσματα. To μέγιστο δυνατό φορτίο, μάλιστα, φτάνει τα 55 κιλά!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Γενικά, μιλάμε για έναν διάδρομο με πολλές δυνατότητες, αλλά κι ένα μοτέρ που μπορεί να φέρει σε πέρας κάθε προπόνηση και κάθε φορτίο. Με μέγιστη ισχύ τα 5.800Watt μπορεί να αποδώσει μέγιστη ταχύτητα στα 25χλμ./ώρα και μέγιστη κλίση το 15%, ενώ το προτεινόμενο από τους κατασκευαστές μέγιστο βάρος χρήση είναι τα 160 κιλά.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ότι πρόκειται για έναν top of the line οικιακό διάδρομο καθώς το μέγεθος του δεν είναι απαγορευτικό για πιο μικρούς χώρους, ενώ η λειτουργία του είναι εντυπωσιακά αθόρυβη.

Technogym Run

Λίγα λόγια για την Technogym

Λίγα λόγια για την Technogym

Η Technogym, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό και την κατασκευή εξοπλισμού γυμναστικής. Παρέχει εξατομικευμένες λύσεις σε ιδιωτικές κατοικίες, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, spa, κέντρα αποκατάστασης, εταιρικά γυμναστήρια, πανεπιστήμια, επαγγελματικές αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα. Η Technogym ενσωματώνει τη φιλοσοφία του Wellness, η οποία απαιτεί έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής μέσω τακτικής άσκησης, υγιεινής διατροφής και θετικής ψυχικής στάσης. 

Technogym Greece, που ανήκει στο Wellness Division του Ομίλου Φάις, απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου του Fitness, του Wellness, του Hospitality, του Corporate και του Medical Care και μπορεί να αναγνωρίζει τις ανάγκες του συγχρόνου επαγγελματία προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σχεδιασμένες για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, ενώ η βραβευμένη ομάδα του After Sales Support με τους ειδικά εξειδικευμένους τεχνικούς είναι πάντα σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί άμεσα και με αποτελεσματικότητα. 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα προϊόντα και τις fitness & wellness υπηρεσίες της Technogym εδώ: https://www.technogym.com/gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Asics Gel Nimbus 26
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Asics
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο