Αγώνας στην Κρήτη

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες. Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Share

18ος Δρόμος Μονής Κουδουμά Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Η Μονή Κουδουμά βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω της διάσχισης των Αστερούσιων όρεων. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία, εορτάζει στις 15 Αυγούστου ενώ τελείται πανήγυρης και στις 10 Ιουλίου όπου τιμώνται οι Άγιοι που έχτισαν το μοναστήρι, μοναχοί Παρθένιος και Ευμένιος. 

Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες.

Η αφετηρία για τους δρομείς δόθηκε υπό τον ήχο της καμπάνας της εκκλησίας των Στερνών στις 10:05 το πρωί. Οι πεζοπόροι και ποδηλάτες ξεκινούσαν από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι και λίγο μετά τις 09:00 ενώ αρκετοί δε δίστασαν να κάνουν την διαδρομή και αντίστροφα.

Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Μετά την ολοκλήρωση των τερματισμών ακολούθησε νηστίσιμο γεύμα που πρόσφερε το μοναστήρι με φασολάδα, ταραμά, ελιές, μπακαλιάρο, πατάτες και κρασί.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Χαλάνδρι των ρεκόρ
Με διπλό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο 2ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου καθώς, σχεδόν διπλασιάστηκαν οι συμμετοχές και στις δύο αποστάσεις αλλά έγινε και ρεκόρ αγώνα στην απόσταση των 4 χλμ. Νικητές αναδείχθηκαν οι Γιάννης Μαρής και Διομήδης Μπακατσέλος στις αποστάσεις των 10 & 4 χλμ., ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτη στην μεγάλη απόσταση τερμάτισε η Χριστίνα Φούκη και στην μικρή η Ελένη Ματζόρου. Δείτε τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων.
Με επιτυχία ο Δόλιχος
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Δόλιχος δρόμος το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαΐου. Ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες στη χώρα και όχι μόνο αφού περνούσε από δύσβατα μονοπάτια που δεν είχαν χαρακτεί ούτε στο χάρτη. Τη δυσκολία όμως του εγχειρήματος αποδεικνύει και το γεγονός ότι τερμάτισαν τον αγώνα μόνο 5 από τους 40 που αρχικά έλαβαν εκκίνηση. Δείτε τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο