Όριο για Δημητράκη, καλές επιδόσεις στους Βαλκανικούς

Δείτε τι έγινε στους Βαλκανικούς Αγώνες κλειστού στίβου

Share

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου όπου συμμετείχαν συνολικά 14 Έλληνες αθλητές. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τρία μετάλλια, ενώ ο Ανδρέας Δημητράκης, αν και ήταν τέταρτος, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες μέρες στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε από την αρχή μπροστά αποφασισμένος να πετύχει το όριο (3:45.00) και οδήγησε όλη την κούρσα. Στα τελευταία 150μ., ωστόσο, δεν άντεξε και έμεινε τελικά τέταρτος, όμως κατάφερε να τερματίσει σε 3:44.92 πιάνοντας το πολυπόθητο όριο. Έτσι, θα δώσει το παρών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800μ. καθώς με 1:50.18 ήταν έκτος. Στο ίδιο αγώνισμα ο νεαρός Χαράλαμπος Λαγός ήταν 12ος με 1:54.08

Στα 1.500μ. των γυναικών η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου προσπάθησε και αυτή αρκετά να πετύχει το αντίστοιχο όριο. Δυστυχώς όμως, δεν τα κατάφερε, αν και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πετυχαίοντας μάλιστα νέο ατομικό ρεκόρ με 4:19.50 σε μία απόσταση που δείχνει να της ταιριάζει αρκετά, καθώς την είχαμε συνηθίσει κυρίως στα 800μ.

Στα 800μ. των γυναικών η Νικολέτα Κυνατίδου ήταν πέμπτη μετά από καλή εμφάνιση με 2:10.71.

Τέλος, χρυσό μετάλλιο πήρε η Ελένη Πόλακ στο άλμα επί κοντώ με 4.40μ. και ασημένιο ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαίρα με καλύτερη βολή στα 19.72μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο