Η εναλλακτική, αλλά εξίσου γευστική μεταμόρφωση ενός πιάτου ζυμαρικών
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. κριθαράκι ΗΛΙΟΣχωρίς γλουτένη
• 100 γρ. σπανάκι φρέσκο(baby)
• 100 γρ. ντοματίνια κομμέναστα 2
• 100 γρ. φέτα σε κύβους
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ½ κ.σ. μηλόξυδο
• ½ κ.γ. κάρυ
• 1 κ.σ. ηλιόσπορος
• ανάλογο φρέσκο πιπέρι
• ½ μπατόν βανίλια (σκόνη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά. Το κρυώνουμε και στραγγίζουμε καλά ταπεριττά υγρά. Κόβουμε τα ντοματίνια σε μισάκαι τα τοποθετούμε μαζί με το σπανάκι σεανάλογο σκεύος ανάμειξης. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη,το ελαιόλαδο, τον ηλιόσπορο και το μηλόξυδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση. Σερβίρουμε προσθέτοντας τη φέτακομμένη σε κύβους.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1183 / 295,75 kcal
Πρωτεΐνες: 23 / 5,75 γρ.
Υδατάνθρακες: 167 / 41,75 γρ.
Λίπη: 47 / 11,75 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 122, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr
ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο