The drinking energy

Smouthie γλυκοπατάτας με γάλα αμυγδάλου & φυστικοβούτυρο

Share

Σνακ χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσιο σε βιταμίνες (Β6, C, D), σίδηρο, μαγνήσιο και πλούσιο σε υδατάνθρακες (20%)

Μερίδες: 1

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα γλυκοπατάτα ψητή
1 κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1/2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μέλι
1/4 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 60’ τη γλυκοπατάτα, αφού πρώτα την τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο. Παίρνουμε περίπου τη μισή σάρκα της γλυκοπατάτας (½ κούπα) και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα δουλεύουμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν λεία και κρεμώδη υφή. Διατηρούμε την υπόλοιπη τυλιγμένη στο ψυγείο για επόμενη χρήση.
Σημείωση: Αν το αποτέλεσμα είναι πολύ πηκτό, αραιώνουμε με γάλα αμυγδάλου ή νερό.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 240 / 240 kcal
Πρωτεΐνες: 7 / 7 γρ.
Υδατάνθρακες: 35,2 / 35,2 γρ.
Λίπη: 8 / 8 γρ.    

Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Δημοσίευση στο RUNNER 101, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Gluten free pasta
Κριθαρότο με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με μοσχαράκι, λιναρόσπορο & φρέσκα μυρωδικά
Spicy pasta
Πικάντικη μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, με κυδώνια, ελαιόλαδο και σκόρδο
Βaked rice
Φουρνιστό ρύζι μπασμάτι με μυρωδικά, φιστίκια κάσιους & ξύσμα λεμονιού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο