Pita / Pizza

Πίτσα με τρυφερές σιμιγδαλένιες πίτες ολικής άλεσης, αβοκάντο, ντομάτα & φέτα

Share

Ένα ελαφρύ και εναλλακτικό σνακ με δυνατότητα διαμόρφωσης του τελικού γευστικού αποτελέσματος.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 τμχ. πίτες ολικής άλεσης (18-20 εκ.)
1 τμχ. αβοκάντο ώριμο
2 τμχ. μικρές ντομάτες
60 γρ. φέτα
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 κ.σ. ελαιόλαδο ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το αβοκάντο και τα τοποθετούμε σε σκεύος ανάμειξης μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι και γαρνίρουμε ανάλογα τις πίτες. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 912,8 / 456,4 kcal.
Πρωτεΐνες: 24,66 / 12,33 γρ.
Υδατάνθρακες: 101,4 / 50,7 γρ. Λίπη: 45,4 / 22,7 γρ.

Δημοσίευση στο Runner νο. 89, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pasta salad
Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, φρέσκο σπανάκι, ντοματίνια & φέτα
Spicy pasta
Πικάντικη μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, με κυδώνια, ελαιόλαδο και σκόρδο
Pasta in white
Ταλιατέλες με κοτόπουλο & μανιτάρια σε κρέμα ρεβιθιού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο