Lemon cheesecake

Cheesecake λεμονιού με μέλι, γκρανόλα και ρόδι

Share
lemon cheesecake

Ένα ελαφρύ γλύκισμα που δεν του λείπει τίποτα

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. κρέμα τυρί (τύπου φιλαδέλφεια)
• 150 γρ. γιαούρτι 2%
• 100 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 2 κ.σ. μέλι
• χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
• 100 γρ. γκρανόλα με βρώμη
• 1 μεγάλο ρόδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης προσθέτουμε την κρέμα τυριού, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Δουλεύουμε με μίξερ ή σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας το γιαούρτι. Τοποθετούμε στο ψυγείο προαιρετικά για μία, περίπου, ώρα. Χτυπάμε με μίξερ τη φυτική κρέμα ζαχαρπλαστικής μέχρι να στέκεται και την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης στο μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σερβίρουμε ανάλογα με την γκρανόλα, το ρόδι ή ακόμη, κατ’ επιλογή, με φρέσκα φρούτα του χειμώνα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1541 / 385,25 kcal
Πρωτεΐνες: 31,7 / 7,92 γρ.
Υδατάνθρακες: 86 / 21,5 γρ.
Λίπη: 119 / 29,75 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 136, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pasta in white
Ταλιατέλες με κοτόπουλο & μανιτάρια σε κρέμα ρεβιθιού
Pork fillet
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κρασόμελου, πατάτες baby &λαχανικά ατμού
Summer fruit salad
Δροσερή φρουτοσαλάτα με καλοκαιρινά φρούτα & ινδοκάρυδο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο