Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pasta salad

Σαλάτα ζυμαρικών με ελιές, φέτε & ρόκα

Share
pasta salad

Μία εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο πιάτο των δρομέων

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. ζυμαρικά (φαρφάλες) βρασμένα
• 50 γρ. ρόκα baby
• 10 ελιές μέτριες
• 80 γρ. φέτα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξύδι
• 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
• 1 κ.σ. μέλι
• ανάλογο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ανάλογο χρόνο, τα κρυώνουμε με άφθονο νερό και στραγγίζουμε καλά. Σε multi αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε ανάλογα την οξύτητα.

Σε ανάλογο πιάτο στρώνουμε τα φύλα ρόκας και συνεχίζουμε με τα ζυμαρικά και τη σπασμένη φέτα. Τέλος, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη βινεγκρέτ.

Προαιρετικά συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια & αγγουράκι τουρσί.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1541 / 385,25 kcal
Πρωτεΐνες: 31,7 / 7,92 γρ.
Υδατάνθρακες: 86 / 21,5 γρ.
Λίπη: 119 / 29,75 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 137, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pear cake
Κέικ με αχλάδια, αλεύρι ολικής άλεσης, βρώμη και μέλι
Lemon cake
Κέικ λεμονιού με ινδική καρύδα
Snack and Rolls
Ρολάκια από φύλο ρυζιού με «sashimi» σολομού, αβοκάντο & κινόα
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE