Ένα ελαφρύ πιάτο κατάλληλο και για vegan
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
ΥΛΙΚΑ:
• 150 γρ. παντζάρι βρασμένο
• 2 αχλάδια σε κύβους
• 250 γρ. φακές βρασμένες
• 50 γρ. σαλάτα βαλεριάνα ή mix baby leafs
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. μηλόξυδο
• 1/3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• 1/2 κ.γ. λιναρόσπορος τριμμένος
• ανάλογο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το βρασμένο παντζάρι και τα αχλάδια σε κύβους. Πλένουμε με άφθονο νερό τη σαλάτα βαλεριάνα και στραγγίζουμε πολύ καλά τα υγρά. Σε ανάλογο σκεύος αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το λιναρόσπορο, την πάπρικα και το αλάτι. Στρώνουμε τα φύλλα βαλεριάνας σε ανάλογο πιάτο και γαρνίρουμε με τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά (παντζάρι, αχλάδι). Τέλος, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με παξιμάδια από χαρούπι και μια ελαφριά γραβιέρα (αν δεν είμαστε vegan).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 831 / 415,5 kcal
Πρωτεΐνες: 48 / 24 γρ.
Υδατάνθρακες: 65,25 / 32,62 γρ.
Λίπη: 42 / 21 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 137, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/